Președintele Klaus Iohannis a condus ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privind situația de securitate din regiunea Mării Negre

Președintele Klaus Iohannis a condus ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privind situația de securitate din regiunea Mării NegrePreședintele Klaus Iohannis a condus ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privind situația de securitate din regiunea Mării Negre

Președintele Klaus Iohannis a condus ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privind situația de securitate din regiunea Mării Negre

Administrația Prezidențială a României a transmis că a avut loc, la Palatul Cotroceni, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de către Preşedintele României, Klaus Iohannis.

Principala temă abordată a constituit-o grava situație de securitate din regiunea Mării Negre și implicațiile pentru România.

”La doi ani de la declanșarea de către Rusia a războiului de agresiune împotriva Ucrainei, situația de securitate din vecinătatea estică a României continuă să fie amenințată de atacurile Rusiei asupra orașelor și infrastructurii ucrainene, soldate cu numeroase victime și pagube materiale. Pentru țara noastră, situația de război din statul vecin menține riscurile de incidente care pot afecta teritoriul și cetățenii României, precum și pericolele în ceea ce privește siguranța navigației în Marea Neagră din cauza minelor în derivă și a acțiunilor ostile ale Rusiei.”, a comunicat Administrația Prezidențială a Românie.

În cadrul ședinței:

  • Membrii CSAT au analizat măsurile interne luate pentru protejarea integrității teritoriului și a populației României, precum și acțiunile suplimentare care se impun.
  • Membrii Consiliului au dispus măsuri de întărire a Forțelor Armate Române, inclusiv prin asigurarea cadrului legal adecvat care să răspundă cerințelor de apărare a României în actualul context.
  • S-a decis continuarea demersurilor diplomatice în vederea încetării de către Rusia a agresiunii militare, precum și menținerea eforturilor de susținere multidimensională a Ucrainei.
  • Au fost aprobate o serie de acțiuni prioritare pe care să le aibă în atenție Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică, în anul 2024, menite să contribuie la dezvoltarea sistemului național de securitate cibernetică și la consolidarea capabilităților de prevenire, descurajare, inclusiv printr-o abordare proactivă, adecvată cadrului internațional de cooperare în domeniu.
  • Membrii Consiliului au analizat şi activitatea CSAT în anul 2023 și au decis transmiterea Raportului de activitate al Consiliului, spre aprobare, Parlamentului României.

Sursă: Facebook Administrația Prezidențială a României

Articolul Președintele Klaus Iohannis a condus ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privind situația de securitate din regiunea Mării Negre apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment