CJ Iași investește în turism și cultură prin Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova

CJ Iași investește în turism și cultură prin Programul Interreg NEXT România-Republica MoldovaCJ Iași investește în turism și cultură prin Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova.

Consiliul Județean Iași a depus două solicitări de finanțare prin Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova, pentru a reabilita patru obiective culturale importante ale județului Iași, respectiv ale Republicii Moldova.

“În parteneriat cu două raioane din Republica Moldova, avem ocazia de a investi pentru a consolida rolul turismului și culturii pe ambele maluri ale Prutului.

Astfel, în parteneriat cu Consiliul Raional Hincesti, am depus proiectul IS HI interactiv culture prin care vor fi reabilitate două obiective de patrimoniu cultural: Muzeul Mihail Sadoveanu – Județul Iasi și Castelul Vânătoresc din cadrul Ansamblului Muzeal Manuc Bei – Raionul Hîncești. Valoarea totală a proiectului este de 1.661.442,53 euro, cu o durată de implementare de 24 luni.

Totodată, am depus o a doua aplicație de finanțare –”CBC – Routes tu cultural roots”, dezvoltată în cadrul parteneriatului dintre Consiliul Județean Iași și Consiliul Raional Fălești, ce are ca obiective specifice reabilitarea si restaurarea patrimoniului cultural local, Muzeul C. Negruzzi din satul Hermeziu – Județul Iași și monumentul de arhitectură Școala Primară Muzicală din orașul Fălești. Valoarea totală a acestui proiect este de 1.483.342,40 euro, tot cu o durată de implementare de 24 luni” a declarat Președintele CJ Iași, Costel Alexe.

sursă: CJ Iași, Facebook

Articolul CJ Iași investește în turism și cultură prin Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment