Ministra Raluca Turcan a participat la evenimentul de predare-primire a celor trei brățări tracice din aur care au fost recuperate și aduse în țară de la muzeul MAS din Anvers

Ministra Raluca Turcan a participat la evenimentul de predare-primire a celor trei brățări tracice din aur care au fost recuperate și aduse în țară de la muzeul MAS din AnversRaluca Turcan, ministra liberală a Culturii, a participat la evenimentul de predare-primire a celor trei brățări tracice din aur care au fost recuperate și aduse în țară de la muzeul MAS din Anvers.

„O zi importantă pentru patrimoniul cultural al României! Astăzi, am participat la un moment semnificativ – evenimentul de predare-primire a celor trei brățări tracice din aur care au fost recuperate și aduse în țară de la muzeul MAS din Anvers, prin colaborarea dintre Ministerul Culturii, Parchetul General, IGPR si instituțiile omoloage din Belgia.

Acest eveniment marchează un pas semnificativ în eforturile noastre de a proteja și recupera bunurile culturale ale țării noastre. Împreună cu reprezentanții Muzeului Național de Istorie a României, am asistat la transferul acestor obiecte de artă în custodia noastră, cu scopul de a le proteja și de a le integra în patrimoniul cultural al națiunii noastre.

În același timp, doresc să subliniez că asupra acestor bunuri culturale mobile s-a instituit un sechestru asigurător, până la soluționarea definitivă a dosarului penal instrumentat de Secția de urmărire penală și criminalistică, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Este imperativ să ne asigurăm că astfel de acțiuni ilegale, precum sustragerea, exportul fără documentele necesare sau înstrăinarea bunurilor culturale, nu rămân nepedepsite.

Totodată, subliniez faptul că Ministerul Culturii își menține angajamentul ferm de a colabora cu toate entitățile implicate pentru a identifica, proteja și recupera bunurile culturale de o valoare inestimabilă care alcătuiesc identitatea și moștenirea culturală a României. Această misiune este esențială pentru protejarea și conservarea patrimoniului nostru cultural și pentru a asigura că aceste bunuri de tezaur sunt păstrate în siguranță și puse în valoare pentru generațiile actuale și viitoare.

Vom continua să depunem eforturi pentru recuperarea bunurilor culturale care ne definesc identitatea și ne leagă de moștenirea noastră culturală bogată”, a declarat Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii.

sursă: Raluca Turcan, Facebook

Articolul Ministra Raluca Turcan a participat la evenimentul de predare-primire a celor trei brățări tracice din aur care au fost recuperate și aduse în țară de la muzeul MAS din Anvers apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment