Neamț: Primarul comunei Tarcău face pași concreți pentru dezvoltarea zonei

Neamț: Primarul comunei Tarcău face pași concreți pentru dezvoltarea zonei392931161 880334167053355 5070049634661454342 n

392931161 880334167053355 5070049634661454342 n

În comuna Tarcău din județul Neamț, primarul Dănuț Fîrțală s-a luptat pentru ca cei aproape 200 de copii de la şcoala gimnaziale “Iulia Hălăucescu” să învețe în spații moderne, la nivel european. Corpul C2 a fost finalizat, mai fiind de efectuat lucrări la Corpul C1. Valoarea proiectului depăsește 8 milioane de lei din fonduri europene.

Tot pentru a spijini educația, primăria se pregătește să doteze cu mobilier, cu materiale didactice și echipamente digitale școlile în care învață copii din Tarcău. Proiectul este finanțat prin PNRR.

De asemenea, există și un proiect pentru înființarea sistemului de alimentare cu apă potabilă și canalizare menajeră cu stație de epurare pentru satele Tarcău și Straja. Acesta este finanțat prin AFIR, sM 7.2, și este în curs de implementare, fiind finalizată evaluare tehnică. Valoarea proiectului depășește 14 milioane de lei.

Totodată, cetățenii comunei Tarcău vor beneficia de drumuri moderne prin Programul Național Anghel Saligny. În prezent, proiectul este în stadiul de implementare și se pregătesc documentațiile pentru demararea licitației de proiectare si execuție lucrări. Valoarea totală depăsește 12 milioane de lei. Această nouă finanțare înseamnă un nou pas concret pentru dezvoltarea comunei și va contribui semnificativ la creșterea standardelor de viață ale locuitorilor.

Locuitorii din Tarcău vor avea parte în curând de un cămin cultural așa cum se cuvine. Lucrările au ajuns la 85% stadiu fizic de execuție și continuă într-un ritm alert.

Alte proiecte ale primarului Dănuț Fîrțală sunt finalizarea capelei mortuare din satul Tarcău sau amenajare peisagistică și lucrările de la izvorul Bolta cu apă rece din Cazaci.

La toate acestea se adaugă și o investiție prin AFN pentru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, proiectul fiind în curs de implementare. Totodată, primarul mai are pe lista sa și un proiect pentru realizarea unei capacități noi de producere energie electrică din surse solare pentru autoconsum, finanțat prin Fondul pentru Modernizare, Ministerul Energiei.

Citește și Primăria municipiului Piatra Neamț: Gratuitate de 30 de minute în parcările de la Piața Centrală

Articolul Neamț: Primarul comunei Tarcău face pași concreți pentru dezvoltarea zonei apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment