CFR a aprobat studiul de fezabilitate pentru modernizarea liniei Reșița Nord – Timișoara Nord. Investiție în valoare de peste 3.5 miliarde lei

CFR a aprobat studiul de fezabilitate pentru modernizarea liniei Reșița Nord – Timișoara Nord. Investiție în valoare de peste 3.5 miliarde leiCompania Națională de Căi Ferate ”CFR” a aprobat studiul de fezabilitate pentru reabilitarea/modernizarea liniei Reșița Nord – Timișoara Nord, cu extensie Voiteni – Stamora Moravița – Frontieră. Investiția se desfășoară pe două componente, ambele având o valoare totală de peste 3.5 miliarde lei, fără TVA.

Prima componentă este Timișoara Nord – Stamora Moravița – Frontieră, având o lungime de 58 km, iar a doua fiind Reșița Nord – Voiteni, cu o lungime de 59 km.

„Pe ruta Reșița-Timișoara, proiectul prevede creșterea vitezei de circulație la 120 km/h pentru călători și 80 km/h pentru marfă, modernizarea a 12 stații, hale și alte puncte de mișcare, reabilitarea a 35 de treceri la nivel, a 12 poduri și 119 podețe”, a transmis senatorul Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin.

„Termenul de realizare a investițiilor este de 50 de luni pentru tronsonul CF Timișoara Nord – Stamora Moravița – Frontieră, din care 8 luni pentru proiectare și 42 de luni pentru execuția lucrărilor; 60 de luni pentru tronsonul CF Reșița Nord – Voiteni din care 8 luni pentru proiectare și 52 de luni pentru execuția lucrărilor”, a adăugat Ioan Popa, primarul municipiului Reșița.

Senatorul liberal Marcel Vela a transmis felicitările și mulțumirile sale pentru părțile implicate în acest proiect: Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, și edilul Ioan Popa.

Sursa: PNL Caraș-Severin / Ioan Popa

Articolul CFR a aprobat studiul de fezabilitate pentru modernizarea liniei Reșița Nord – Timișoara Nord. Investiție în valoare de peste 3.5 miliarde lei apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment