Proiectul Hotărârii de Guvern care vizează construirea unui sediu nou pentru Opera ieșeană a fost lansat în dezbatere publică. Primarul Mihai Chirica: Este un pas esențial spre îndeplinirea unui vis al Iașului cultural

Proiectul Hotărârii de Guvern care vizează construirea unui sediu nou pentru Opera ieșeană a fost lansat în dezbatere publică. Primarul Mihai Chirica: Este un pas esențial spre îndeplinirea unui vis al Iașului culturalMihai Chirica, primarul liberal al municipiului Iași, a declarat că proiectul Hotărârii de Guvern care vizează construirea unui sediu nou pentru Opera ieşeană a fost lansat în dezbatere publică.

„Salut demersul Ministerului Culturii de a supune dezbaterii publice această Hotărâre de Guvern care vizează înscrierea unui teren în domeniul public și darea acestuia în administrarea Operei Naționale Române Iași. Este un pas esențial spre îndeplinirea unui vis al Iașului cultural: un nou sediu pentru Opera Națională Română din oraşul nostru! Cu această ocazie, aduc sincere mulțumiri ministrului Culturii, Raluca Turcan, și Guvernului României pentru deschiderea arătată și celeritatea cu care au răspuns propunerilor noastre.

Prin realizarea unui astfel de proiect, demonstrăm că parteneriatul solid dintre Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Iași și Ministerul Culturii funcţionează! Am încredere că la începutul lunii martie, după perioada dezbaterilor publice, această Hotărâre de Guvern va fi adoptată, astfel încât fondurile de la Banca Mondială necesare construirii sediului Operei să fie accesate într-un timp cât mai scurt!

Terenul avut în vedere are o suprafață de circa 10.000 de metri pătrați, parte din terenul pe care se află sediul ApaVital SA și care este în proprietatea Consiliului Județean, la intersecția bulevardului Carol I (aleea Grigore Ghica Vodă) cu strada Mihai Costăchescu.

Avantajele acestui amplasament sunt evidente și aș puncta doar două: Copoul este o zonă care „respiră” cultură (prima universitate din țară, Casa Pogor, Biblioteca Centrală Universitară, Colegiul «Costache Negruzzi», Grădina Copou etc.) și, în plus, există un punct de vedere unanim al oamenilor de cultură pentru realizarea în zonă a unei astfel de instituții culturale! Vă mulţumesc pentru încredere”, a declarat Mihai Chirica, primarul liberal al municipiului Iași.

sursă: Mihai Chirica, Facebook

Articolul Proiectul Hotărârii de Guvern care vizează construirea unui sediu nou pentru Opera ieșeană a fost lansat în dezbatere publică. Primarul Mihai Chirica: Este un pas esențial spre îndeplinirea unui vis al Iașului cultural apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment