Bihor: finanțarea în valoare de 15.8 milioane lei pentru reabilitarea Liceului German „Friedrich Schiller” din Oradea

Bihor: finanțarea în valoare de 15.8 milioane lei pentru reabilitarea Liceului German „Friedrich Schiller” din OradeaLiceul German „Friedrich Schiller” din Oradea

Liceul German „Friedrich Schiller” din Oradea

Proiectul de reabilitare energetică a Liceului German ”Friedrich Schiller” din municipiul Oradea a primit finanțare în valoare de 15.835.398 lei, fondurile fiind asigurate prin Programul Regional Nord Vest 2021 – 2027.

„Prin acest proiect vor fi reabilitate cele trei corpuri de clădire situate pe str. William Shakespeare, nr. 22. Lucrările de reabilitare care vor fi executate presupun: reabilitarea termică a fațadelor, acoperișului și subsolului, înlocuirea tâmplăriei, intervenții la instalațiile termice și electrice pentru creșterea eficienței din punct de vedere energetic, precum și gestionarea inteligentă a energiei. Având în vedere faptul că liceul va fi reabilitat și se va pune accent pe eficiența energetică, pe parcursul reabilitării se vor utiliza materiale de construcții și soluții tehnice care vor conduce la creșterea eficienței energetice a liceului”, a transmis conducerea primăriei Oradea.

„De asemenea, Municipiul Oradea implementează și un alt proiect finanțat prin PNRR pentru reabilitarea corpului de clădire al Liceului Teoretic German F. Schiller din Piața Cazărmii, nr. 7. Acest proiect se află în stadiul de evaluare tehnică a ofertelor din cadrul procedurii de achiziție a lucrărilor.

Trebuie menționat că toate unitățile de învățământ din Oradea vor fi dotate cu echipamente IT, mobilier și cu dotări specifice cabinetelor școlare în cadrul proiectului „Dotarea unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Oradea”, finanțat prin tot PNRR, proiect în valoare de 75 milioane lei”, au precizat reprezentanții administrației locale din Oradea.

Sursa: Primăria Oradea

Articolul Bihor: finanțarea în valoare de 15.8 milioane lei pentru reabilitarea Liceului German „Friedrich Schiller” din Oradea apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment