Consiliul Județean Iași începe lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași

Consiliul Județean Iași începe lucrările la Spitalul Regional de Urgență IașiConsiliul Județean Iași începe lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași.

Potrivit reprezentanților CJ Iași, contractul de lucrări de construcții pentru SRU  a fost semnat, astăzi, la sediul Guvernului. Primul pachet de lucrări a fost câștigat de constructorul român Ness Proiect Europe și va include organizarea de șantier, excavarea grosieră a pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor temporare de acces. Valoarea licitată este de 26.298.533,47 lei (fără TVA).

“După o prea lungă așteptare, suntem în fața unui moment ce va marca pozitiv dezvoltarea județului nostru: pot începe primele lucrări la viitorul Spital Regional de Urgență. Contractul de finanțare pentru demararea lucrărilor a fost semnat atunci când la Ministerul Sănătății se afla un ministru liberal, după ce anterior proiectul stătuse blocat în birocrație.

Acum, când suntem aproape de a vedea prima cupă de pământ excavată, vom depune tot efortul instituțional, administrativ și politic pentru ca parcursul SRU să nu se blocheze în nicio etapă, iar Iașul să aibă infrastructura medicală modernă pe care o merită. Acest spital va fi un pilon esențial în furnizarea serviciilor medicale de urgență, cu 850 de paturi de internare continuă, organizate în 6 centre multidisciplinare”, a declarat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Spitalul Regional de Urgență Iași va avea o suprafață construită totală de 202.689 mp, distribuită pe 9 niveluri (2 subsoluri, parter, 5 etaje și etaj tehnic), pe o suprafață de teren de 120.000 mp.

sursă: CJ Iași, Facebook

Articolul Consiliul Județean Iași începe lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment