CJ Prahova: Progres în construcția centurii ocolitoare Comarnic, descongestionarea traficului pe Valea Prahovei intră în linie dreaptă

CJ Prahova: Progres în construcția centurii ocolitoare Comarnic, descongestionarea traficului pe Valea Prahovei intră în linie dreaptăConsiliul Judeţean Prahova transmite că lucrările la centura ocolitoare a orașului Comarnic, un proiect esențial pentru descongestionarea traficului pe Valea Prahovei, se desfășoară conform planificării.

,,În prezent, se efectuează lucrări de terasamente, consolidări și elemente de structură pentru poduri. Este prevăzut ca, până la sfârșitul anului, circulația pe această rută să fie posibilă.

Centura ocolitoare, cu o lungime de aproape 6 km, este proiectată pentru a permite autovehiculelor să circule cu o viteză de 90 km/h, ceea ce înseamnă că traseul ar putea fi parcurs în aproximativ 4 minute. Aceasta va ocoli orașul Comarnic și DN1 dinspre vest, oferind o alternativă eficientă la traseul actual.

Proiectul include construcția a trei poduri noi și dublarea podului existent peste râul Prahova de pe DJ101R, contribuind astfel la fluidizarea traficului. De asemenea, se va realiza un pasaj superior peste râul Prahova și calea ferată Ploiești-Brașov, facilitând astfel traversarea sigură și rapidă a acestor obstacole naturale și infrastructurale.

La intersecțiile cu DN1, vor fi amenajate sensuri giratorii adecvate, proiectate să gestioneze eficient traficul provenit atât de pe noua centură, cât și din orașul Comarnic. Această abordare este menită să asigure o integrare armonioasă a noii artere de circulație cu infrastructura existentă.

Inițiat de Consiliul Județean Prahova, proiectul Centurii ocolitoare a orașului Comarnic este finanțat de Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în cadrul Programului Operațional de Transport 2021-2027.”,anunță CJ Prahova pe pagina sa de Facebook.

Articolul CJ Prahova: Progres în construcția centurii ocolitoare Comarnic, descongestionarea traficului pe Valea Prahovei intră în linie dreaptă apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment