CJ Giurgiu: DJ 503- asfaltarea drumului de 36 de kilometri se apropie de final. Investiție de peste 79 milioane de lei

CJ Giurgiu: DJ 503- asfaltarea drumului de 36 de kilometri se apropie de final. Investiție de peste 79 milioane de leiDumitru Beianu, președintele Consiliului Județean Giurgiu, anunță că lucrările pe DJ 503 se apropie de final. La sfârşitul lunii martie, tronsonul de drum va putea fi utilizat în siguranță, de către participanții la trafic.

Iulian Drăgunoiu, patronul firmei responsabile cu executarea lucrării:

,,Este ultimul tronson în lucru, la etapa de asfaltare şi lungimea drumului de 36 de kilometri. Suntem la primul strat de asfalt, asflatul de preluare a denivelărilor, urmează un strat de binder şi unul de uzură, şi încheiem lucrarea de asfaltare. Mai avem lucrările conexe: subtraversări, şanțuri şi câteva lucrări mai puțin importante. Cele care țin de drum şi de siguranță, au fost executate în procent de 100%.”

Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, a mers în teren şi a discutat cu reprezentanții firmei responsabile de execuția proiectului. Dumitru Beianu a subliniat importanța achiziționării de cântare, pentru a nu mai permite mijloacelor de transport care nu respectă limita de tonaj să distrugă asfaltul.

,,Lucrarea s-a desfăşurat în bune condiții, nu am avut litigii cu constructorul, nici reproşuri de la alte persoane cunoscătoare ale acestui gen de activități, într-o perioadă rezonabilă de timp, vom deschide circulației, un drum aşteptat de zeci de ani.

Problema este să reuşim să identificăm un furnizor de cântare, pentru că dorim imediat cum deschidem circulația să putem cântări instant, mijloacele de transport cu greutate peste media permisă de lege, pentru că şi pe DJ603 şi în general, pe toată rețeaua de drumuri județene avem această problemă. Nu putem controla mijloacele de transport de greutate mare. Ei au posibilitatea să comunice şi de câte ori punem puncte de control nu mai trec, dar după aceea reiau traficul. Este principala noastră problemă, mai ales în campaniile agricole, dar nu numai, mijloacele de transport care circulă cu tonaj peste limită şi degradează covorul asfaltic.”, a declarat Dumitru Beianu.

Lucrările de modernizare a DJ503 cuprind următorul traseu: Giurgiu – Ghizdaru – Gara Stăneşti – Gara Chiriacu – Toporu – limită județ Teleorman. Valoarea totală a proiectului este de 79.962.137,85 lei, iar termenul de finalizare pentru întregul sector de drum este 30 martie 2024.

Sursa: CJ Giurgiu, Facebook

Articolul CJ Giurgiu: DJ 503- asfaltarea drumului de 36 de kilometri se apropie de final. Investiție de peste 79 milioane de lei apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment