Europarlamentarul Daniel Buda: Comisia Europeană a anunțat un pachet  pentru sprijinirea producţiei primare de produse agricole în valoare de 164 de milioane de euro

Europarlamentarul Daniel Buda: Comisia Europeană a anunțat un pachet  pentru sprijinirea producţiei primare de produse agricole în valoare de 164 de milioane de euroComisia Europeană a anunțat un pachet  pentru sprijinirea producţiei primare de produse agricole în valoare de 164 de milioane de euro, conform declarațiilor făcute de Daniel Buda, europarlamentar PNL.

„România primește un sprijin vital în contextul provocării geopolitice actuale. Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat de 164 de milioane de euro pentru sectorul agricol, oferindu-le producătorilor un suflu de lichiditate în fața turbulențelor pieței generate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Această măsură, în conformitate cu normele UE, vine în întâmpinarea nevoilor fermierilor și contribuie la consolidarea rezilienței economice a țării. Un pas esențial în protejarea intereselor noastre într-o perioadă de incertitudine globală”, a spus Daniel Buda.

Liberalul a afirmat că ajutoarele din cadrul schemei vor fi sub forma unor granturi directe cu valoare limitată.

„Măsura va fi deschisă producătorilor agricoli ce riscă să piardă lichiditate financiară din cauza dificultăţilor de pe piaţa agricolă provocate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Granturile nu vor depăși suma de 280.000 de euro pe beneficiar, și urmează a fi plătite până la 30 iunie 2024”, a transmis Daniel Buda, europarlamentar PNL.

sursă: Daniel Buda, Facebook

Articolul Europarlamentarul Daniel Buda: Comisia Europeană a anunțat un pachet  pentru sprijinirea producţiei primare de produse agricole în valoare de 164 de milioane de euro apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment