CJ Caraș-Severin: finanțare de 275.000 lei pentru Castrul Roman de la Tibiscum

CJ Caraș-Severin: finanțare de 275.000 lei pentru Castrul Roman de la TibiscumRomeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a transmis că pentru conservarea și restaurarea Castrului Roman de la Tibiscum s-au alocat fonduri în valoare de 275.000 lei.

„Cu o valoare totală de 250.000 de lei, plus o contribuție de 25.000 de lei din partea Consiliului Județean Caraș-Severin, acest proiect reprezintă un pas semnificativ în conservarea și restaurarea Castrului Roman de la Tibiscum, parte a dosarului UNESCO Limes – Frontierele Imperiului Roman.

Trebuie să menționez că, deși astfel de finanțări sunt de multă vreme disponibile, acest proiect este primul depus de Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș.

Parteneriatul cu Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei, semnat în cadrul proiectului amintit mai sus, este un alt exemplu în acest sens”, a transmis liderul liberal.

Sursa: Romeo Dunca

Articolul CJ Caraș-Severin: finanțare de 275.000 lei pentru Castrul Roman de la Tibiscum apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment