Nicolae Ciucă: Partidul Național Liberal susține nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru candidatura la un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Nicolae Ciucă: Partidul Național Liberal susține nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru candidatura la un nou mandat în fruntea Comisiei EuropenePartidul Național Liberal susține nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru candidatura la un nou mandat în fruntea Comisiei Europene, conform anunțului făcut de Nicolae Ciucă, președintele PNL.

„I-am spus asta în discuția pe care am avut-o înainte de începerea congresului PPE. În timpul mandatului său, Comisia a gestionat responsabil și eficient crizele ultimilor ani: pandemia, invazia rusă din Ucraina și criza energetică creată de Moscova.

I-am arătat că prioritatea imediată a României este admiterea deplină a țării noastre în Spațiul Schengen. Pe termen lung, dorim continuarea susținerii pentru fermieri și pentru antreprenorii din mediul rural. De asemenea, considerăm că politicile ce vizează schimbările climatice trebuie să fie gândite din perspectivă economică, pentru a nu afecta oamenii mai mult decât o face deja încălzirea globală.

În materie de politică externă, apreciem decizia de începere a negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Integrarea celor două state în UE va asigura securitatea economică a regiunii. Războiul declanșat de Rusia este cea mai mare amenințare la adresa Europei, iar Ucraina trebuie sprijinită din toate punctele de vedere, inclusiv prin urgentarea apropierii de UE”, a declarat Nicolae Ciucă, președintele Senatului și președintele PNL.

sursă: Nicolae Ciucă, Facebook

Articolul Nicolae Ciucă: Partidul Național Liberal susține nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru candidatura la un nou mandat în fruntea Comisiei Europene apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment