Președintele PNL Neamț George Lazăr: Nemțenii merită servicii publice de calitate, iar asigurarea acestor facilități este susținută și de Partidul Național Liberal

Președintele PNL Neamț George Lazăr: Nemțenii merită servicii publice de calitate, iar asigurarea acestor facilități este susținută și de Partidul Național LiberalGeorge Lazăr, președintele PNL Neamț, a afirmat că nemțenii merită servicii publice de calitate, iar asigurarea acestor facilități este susținută și de Partidul Național Liberal, care creaza constant, prin intermediul propriilor miniștri, programe ce pot duce la îmbunătățirea calității vieții populației.

„Am cerut astăzi, colegilor primari liberali din Neamț, să aplice cât mai repede pentru Programul ministerului liberal al Mediului, Apelor și Pădurilor, ce va începe curănd și care finanțează proiecte pentru sisteme de alimentare cu apă, canalizare şi epurare a apelor uzate menajere. Finanțarea, în procent de maximum 100% din cheltuielile eligibile, poate fi acordată pentru fiecare categorie de solicitanţi”, a declarat George Lazăr, candidat pentru funcția de președinte CJ Neamț.

ℹ️Solicitanții eligibili în cadrul programului sunt:

  • unitățile administrativ-teritoriale la nivel de comună, oraș, municipiu, județ;
  • asocierile fără personalitate juridică, încheiate între solicitanții din cadrul aceleiași regiuni.

Liberalul a precizat că administrațiile locale pot aplica pentru sume cuprinse între 12 și 30 de milioane de lei. Fondurile vor aduce apă și canalizare în cât mai multe localități din județul Neamț și vor limita efectele negative asupra mediului, cauzate de evacuările de ape uzate.

ℹ️Astfel, se acordă în funcţie de categoria unităţii administrativ-teritoriale din care face parte solicitantul:

  • 12 milioane de lei cu TVA, pentru UAT cu o populație mai mică de 5.000 de locuitori;
  • 20 de milioane de lei cu TVA, pentru UAT cu o populație cuprinsă între 5.001– 10.000 de locuitori;
  • 30 de milioane de lei cu TVA, pentru UAT cu o populație mai mare de 10.000 de locuitori.

„De asemenea, din funcția de președinte al Consiliului Județean, voi sprijini toate primăriile din Neamț să acceseze fonduri guvernametale și europene, care să ducă la creșterea gradului de acces al populației la serviciul public de apă și canalizare, ceea ce, cu siguranță, va aduce o îmbunătățire a calității vieții și a sănătății cetățenilor județului nostru”, a declarat George Lazăr, președintele PNL Neamț.

sursă: George Lazăr, Facebook

Articolul Președintele PNL Neamț George Lazăr: Nemțenii merită servicii publice de calitate, iar asigurarea acestor facilități este susținută și de Partidul Național Liberal apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment