Preşedintele PNL Nicolae Ciucă: a fost adoptat în unanimitate manifestul Partidului Popular European care cere aderarea cât mai curând posibil a României la Spațiul Schengen

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă: a fost adoptat în unanimitate manifestul Partidului Popular European care cere aderarea cât mai curând posibil a României la Spațiul SchengenPreşedintele PNL Nicolae Ciucă a fost adoptat în unanimitate manifestul Partidului Popular European care cere aderarea cât mai curând posibil a României la Spațiul Schengen

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a fost adoptat în unanimitate manifestul Partidului Popular European care cere aderarea cât mai curând posibil a României la Spațiul Schengen

Nicolae Ciucă, Preşedintele PNL și al Senatului, a anunțat o victorie pentru România, la Congresul PPE: manifestul electoral al Partidului Popular European, care cere aderarea cât mai curând posibil a României la Spațiul Schengen, a fost adoptat în unanimitate. Austria nu a mai votat împotrivă.

”De la București, astăzi, s-a auzit clar și răspicat în întreaga Europă: România trebuie să intre cu drepturi depline în Spațiul Schengen. PPE, cea mai puternică familie europeană, adoptă la București manifestul „Europa noastră, o casă bună și sigură pentru popoarele noastre”.”, a precizat liberalul Nicolae Ciucă.

Care sunt punctele cheie din manifestul PPE?

  • PPE susține intrarea deplină în Schengen a României și Bulgariei, ridicând nu doar controalele aeriene și navale, ci și cele la granițele terestre, cât mai curând posibil.
  • Securitatea europeană și siguranța economică a tuturor statelor de pe continent. PPE va propune crearea cadrului legislativ pentru intrarea în funcție a două noi roluri cheie: un comisar european pe securitate și apărare și altul pentru IMM-uri. Vrem o Europă sigură și prietenoasă în materie de taxe, care sprijină mediul de afaceri.
  • O Uniune competitivă care susține antreprenorii, tinerii și fermierii. Vrem ca politicile de mediu să meargă împreună cu cele economice și sociale. Ținta de reducere cu 55% a emisiilor de carbon rămâne în picioare, dar trebuie ca specialiștii și piața să decidă care sunt cele mai bune tehnologii pentru a obține neutralitatea emisiilor de carbon, până în 2050.

”Strategia PPE pentru extinderea Uniunii Europene cuprinde nu doar Ucraina, Republica Moldova și Georgia, ci și Balcanii de Vest. Acest plan este un angajament ferm pentru consolidarea și extinderea valorilor europene în regiunea noastră.”, a mai adăugat Nicolae Ciucă.

Sursă: Facebook Nicolae Ciucă

Articolul Preşedintele PNL Nicolae Ciucă: a fost adoptat în unanimitate manifestul Partidului Popular European care cere aderarea cât mai curând posibil a României la Spațiul Schengen apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment