Primăria Sectorului 6: a fost votat proiectul prin care va cere Guvernului să înființeze spitalul din Bd. Timișoara nr. 101E

Primăria Sectorului 6: a fost votat proiectul prin care va cere Guvernului să înființeze spitalul din Bd. Timișoara nr. 101EPrimăria Sectorului 6 a fost votat proiectul prin care va cere Guvernului să înființeze spitalul din Bd. Timișoara nr. 101E

Primăria Sectorului 6 a fost votat proiectul prin care va cere Guvernului să înființeze spitalul din Bd. Timișoara nr. 101E

Primăria Sectorului 6 a anunțat că a fost votat proiectul prin care se va cere Guvernului să înființeze spitalul din Bd. Timișoara nr. 101E.

Primarul Ciprian Ciucu a anunțat că a trimis deja către Ministerul Sănătății toată documentația necesară pentru a iniția hotărârea de guvern. Este ultimul act de care avem nevoie pentru a putea semna finanțarea și apoi a începe demesurile de construire a spitalului.

„Acesta este un pas important! Este importat de știut că spitale în România se pot înființa doar prin hotărâre de Guvern, și am trimis deja Ministerului Sănătății toată documentația necesară pentru a iniția hotărârea de guvern.

Bun. Avem terenul, eliberat de sarcini, avem studiul de fezabilitate deja votat, avem – și asta ar putea fi marea știre – finanțarea asigurată de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, ne mai trebuie doar Hotărârea de Guvern!

Este unul dintre cele mai mature proiecte de spital nou din țară. Totul va depinde acum doar de Ministerul Sănătății și de Guvern! Noi ne-am făcut temele!

După ce vom avea securizată finanțarea, vom da drumul de procedurile de licitație pentru proiectare și execuție! Când va fi gata, voi fi cu conștiința împăcată că nu am fost primar degeaba și vă mulțumesc pentru că mi-ați dat această șansă!”, a transmis edilul liberal al Sectorului 6.

DESPRE SPITALUL SECTORULUI 6:

  • Va avea o suprafață de 30.000 de mp;
  • Vor fi peste 300 de paturi, din care 257 cu spitalizare continuă și 50 cu spitalizare de zi;
  • Vor exista 10 secții: Cardiologie, Neurologie, Ortopedie, Oncologie, Obstetrică, Ginecologie, Unitate de Terapie Intensivă, Unitate Cardiacă, Neonatologie și Chirurgie;
  • Vor fi 8 săli de operații, 7 săli de naștere, 75 de cabinete medicale și compartiment de primiri urgențe.

Lucrările ar putea dura 3-4 ani. Valoarea investiției este estimată la 145,8 milioane de euro, jumătate din această sumă fiind asigurată printr-un credit extern la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

În iulie 2023, Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat contractarea unui împrumut rambursabil în valoare de până la 73 milioane de euro de la Banca de Dezvoltare.

Sursă: Facebook Primăria Sectorului 6

Articolul Primăria Sectorului 6: a fost votat proiectul prin care va cere Guvernului să înființeze spitalul din Bd. Timișoara nr. 101E apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment