CJ Iași: Două obiective importante ale județului Iaşi, pe lista de finanțări a Ministerului Culturii

CJ Iași: Două obiective importante ale județului Iaşi, pe lista de finanțări a Ministerului CulturiiDouă obiective importante ale județului Iaşi, pe lista de finanțări a Ministerului Culturii.

Reprezentanții CJ Iași au precizat că este vorba despre construirea noii săli de spectacole a Operei Naționale Române Iași şi de restaurarea și punerea în valoare a Muzeului Sitului Arheologic Cucuteni – Complexul Național Muzeal „Moldova” din Iași.

Cele două obiective, alături de alte 12 la nivel național, vor primi finanțare printr-un împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), în cadrul proiectului„Temelii culturale”. Acesta vizează salvarea unor monumente istorice şi construirea de clădiri cu destinație culturală. Guvernul a aprobat Memorandumul de împrumut în şedința din 7 martie 2024.

“Mă bucură foarte mult, și îi mulțumesc ministrului Raluca Turcan pentru eforturile făcute, faptul că a fost suplimentată suma pentru construirea sediului Operei Iași de la 15 milioane de euro, cât era prevăzut inițial, la 80 de milioane de euro. Printr-o colaborare foarte bună pe care am avut noi, Consiliul Județean Iași cu Primăria Municipiului Iași și primarul Mihai Chirica și cu Ministerul Culturii, am reușit să identificăm și să alocăm cel mai potrivit teren pentru construirea clădirii, iar cu finanțarea asigurată au fost create toate premisele pentru ca acest proiect să devină realitate.

În aceeași măsură, mă bucură și includerea  proiectului de restaurare și punere în valoare a Muzeului Sitului Arheologic Cucuteni – Complexul Național Muzeal „Moldova” din Iași, un simbol cultural al județului, care este mărturie a unei părți importante a istoriei noastre locale. Îl felicit pe managerul Andrei Apreotesei pentru această reușită și îl asigur de tot sprijinul nostru instituțional pentru a duce la bun sfârșit acest proiect”, a declarat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

sursă: CJ Iași, Facebook

Articolul CJ Iași: Două obiective importante ale județului Iaşi, pe lista de finanțări a Ministerului Culturii apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment