CJ Sălaj: Finanțare de 1 milion de euro pentru digitalizarea Spitalului Județean de Urgență Zalău

CJ Sălaj: Finanțare de 1 milion de euro pentru digitalizarea Spitalului Județean de Urgență ZalăuSpitalului Județean de Urgență Zalău, în parteneriat cu Consiliul Județean Sălaj, va implementa, în perioada următoare, un proiect în valoare de 1 milion de euro, ce vizează digitalizarea celei mai mari unități spitalicești din județ.

Proiectul “Spitalul Județean de Urgență Zalău în era digitală” este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență și va fi implementat pânâ în 2025.

,,În contextul evoluției continue a tehnologiei și în domeniul sănătății publice, digitalizarea Spitalului Județean reprezintă o necesitate. În cadrul acestui proiect sunt abordate trei paliere importante: infrastructura digitală, softul medical și telemedicina.

Ne propunem, astfel, să venim în sprijinul pacienților, prin asigurarea unui acces mai rapid la tratament, și, totodată, să eficientizăm activitatea unității medicale, prin reducerea birocrației, concomitent cu creșterea securității cibernetice. Le mulțumesc și îi felicit pe toți cei din echipa de proiect care au făcut posibilă câștigarea acestei importante finanțări europene.”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

Inițiativa urmărește dezvoltarea unor module informatice inovative, care să deservească activitatea SJU Zalău, prin achiziționarea și instalarea de echipamente digitale specifice, migrarea de date către noi sisteme și infrastructuri, dar și prin instruirea personalului tehnic.

Pe lista obiectivelor de investiții declarate eligibile de Ministerul Sănătății, se regăsește și proiectul “Implementarea sistemului de eHealth, telemedicină și interoperabilitate la nivelul Spitalului Orășenesc Șimleu Silvaniei”.

Sursa: CJ Sălaj, Facebook

Articolul CJ Sălaj: Finanțare de 1 milion de euro pentru digitalizarea Spitalului Județean de Urgență Zalău apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment