Timiș: Consiliul Județean a recepționat clădirea noii maternități din Timișoara – primul spital construit în ultimii 50 de ani. Investiție de 19 milioane euro

Timiș: Consiliul Județean a recepționat clădirea noii maternități din Timișoara – primul spital construit în ultimii 50 de ani. Investiție de 19 milioane euroAlin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a recepționat clădirea noii maternității din Timișoara. Proiectul reprezintă primul spital construit de la temelie în ultimii 50 de ani și are o valoare de peste 19 milioane euro.

„Ridicată de la piatră de temelie, noua maternitate din Timișoara va schimba modul în care este abordată nașterea. Punem la dispoziția medicilor și a familiilor toată infrastructura necesară poziționării noului născut în centrul atenției.

Până în 1 iunie, de Ziua Copilului, îmi doresc ca noua maternitate să fie complet operaționalizată și să fim pregătiți să primim primul nou născut”, a transmis Alin Nica.

„Parte din hub-ul medical pe care l-am gândit pentru Timișoara, Timiș și pentru întreaga regiune, noua maternitate:

  • are 4 etaje cu o suprafață de peste 5.400 m2 utili;
  • pune la dispoziția mamelor 126 paturi moderne;
  • va găzdui aducerea pe lume, anual, a 6.000 nou născuți;
  • va fi primul centru de fertilizare la nivelul unei structuri publice în Timișoara;
  • va fi singurul spital de stat unde procedura fertilizării in vitro va fi accesibilă pentru toate cuplurile”, a adăugat liderul liberal.

Pentru realizarea acestei investiții, administrația județeană din Timiș a obținut o finanțare în valoare de 10 milioane euro din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar contribuția Consiliului Județean a fost de peste 7 milioane euro.

Sursa: Alin Nica

Articolul Timiș: Consiliul Județean a recepționat clădirea noii maternități din Timișoara – primul spital construit în ultimii 50 de ani. Investiție de 19 milioane euro apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment