Europarlamentarul Dan Motreanu: 3 miliarde de euro pentru a sprijini realizarea instalațiilor eoliene și solare fotovoltaice

Europarlamentarul Dan Motreanu: 3 miliarde de euro pentru a sprijini realizarea instalațiilor eoliene și solare fotovoltaiceDan Motreanu, europarlamentarul PNL, anunță că s-a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de trei miliarde de euro, inițiată de România pentru a sprijini realizarea instalațiilor eoliene și solare fotovoltaice.

,,Vor fi eligibile proiectele de construcție și exploatare a unor instalații noi de producere de energie electrică din surse solare fotovoltaice și din surse eoliene onshore.

Pe baza acestei finanțări, România va produce 5000 MW de energie verde – 3000 MW prin parcuri solari și 2000 MW prin parcuri eoliene. Este cea mai mare investiție pentru tranziția energetică a României.

Ajutorul va fi acordat prin proceduri de licitație competitivă și va lua forma unui contract bidirecțional pentru diferență. Contractele pentru diferență asigură un preț minim pentru producători, atunci când prețurile scad, și introduc plata către stat, atunci când prețurile cresc.

Vor fi stabilite prețuri de referință și prețuri de exercitare. Atunci când prețul de referință este mai mic decât prețul de exercitare, beneficiarul va avea dreptul să primească plăți egale cu diferența dintre cele două prețuri.

În schimb, atunci când prețul de referință este mai mare decât prețul de exercitare, beneficiarul va trebui să plătească diferența autorităților române.”,declară europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Articolul Europarlamentarul Dan Motreanu: 3 miliarde de euro pentru a sprijini realizarea instalațiilor eoliene și solare fotovoltaice apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment