Ministra Ligia Deca a semnat, la Alba, contractul de finanțare pentru campusul de învățământ dual CRESCENDO – finanțare prin PNRR în valoare de 26 milioane de euro

Ministra Ligia Deca a semnat, la Alba, contractul de finanțare pentru campusul de învățământ dual CRESCENDO – finanțare prin PNRR în valoare de 26 milioane de euro



Ligia Deca, ministra liberală a Educației, a semnat, la Alba, contractul de finanțare pentru campusul de învățământ dual CRESCENDO, un pas important către implementarea rutei duale complete, cu sprijinul a două universități, cinci unități de învățământ, cinci UAT-uri și opt operatori economici.

„Cred în parteneriatul școală – operatori economici – autorități locale, doar așa vom reuși să creștem viitori adulți ale căror competențe să-i ajute să se integreze pe piața muncii. Am semnat astăzi, la Alba, contractul de finanțare pentru campusul de învățământ dual CRESCENDO – un pas important către implementarea rutei duale complete, cu sprijinul a două universități, cinci unități de învățământ, cinci UAT-uri și opt operatori economici. Finanțat prin PNRR și cu un buget de peste 26 de milioane de euro, acest consorțiu va oferi tinerilor posibilitatea înscrierii la specializări de tipul mecanică, electrică, electromecanică, materiale pentru construcții, construcții sau topografie-cadastru. M-am bucurat că am semnat acest contract de finanțare la Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia, prima unitate de învățământ tehnic profesional din județ și un liceu cu deschidere către cooperare și integrare europeană”, a spus Ligia Deca.

Liberala a vizitat, de asemenea, Liceul Tehnologic din Sebeș unde sunt școlarizați în învățământul liceal tehnologic și profesional/dual peste 800 de elevi. La aceștia se adaugă peste 400 de elevi din programul „A doua șansă”, nivel gimnazial.

„Datorită eforturilor autorităților locale, care au înțeles importanța investiției în educație, această unitate de învățământ va avea un corp de clădire nou, cu echipamente moderne, pe care l-am vizitat astăzi. Deoarece învățământul dual aduce la un loc formarea în școală și cea în cadrul unei companii, am vizitat Școala Duală Bosch. Elevii au ocazia să descopere aici ce înseamnă să lucrezi într-o companie multinațională, au acces direct la tehnologie de ultimă generație și beneficiază de pregătire practică alături de profesioniști, având posibilitatea de a-și continua parcursul profesional în cadrul companiei”, a precizat ministra Educației.

Aceasta a subliniat că Județul Alba este unul din județele care au înțeles foarte bine importanța dezvoltării rutei duale ca mod prin care tinerii își pot dezvolta competențele profesionale de care piața muncii are nevoie.

„Spun acest lucru pentru că din 2019 și până în prezent, Grupul de lucru VET din Alba, cu care am discutat astăzi, a derulat o serie de activități și proiecte în tot județul. Această structură formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Alba, Inspectoratului Școlar Județean Alba, Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională și reprezentanți ai mediului de afaceri a contribuit semnificativ la atragerea elevilor spre meserii și implicarea operatorilor economici în sprijinirea și susținerea învățământului profesional și dual”, a declarat Ligia Deca, ministra liberală a Educației.

sursă: Ligia Deca, Facebook

Articolul Ministra Ligia Deca a semnat, la Alba, contractul de finanțare pentru campusul de învățământ dual CRESCENDO – finanțare prin PNRR în valoare de 26 milioane de euro apare prima dată în PNL media.



Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment