Bihor: pasajele rutiere din Oradea au fost avizate de Ministerul Transporturilor – investiție de peste 30 milioane euro

Bihor: pasajele rutiere din Oradea au fost avizate de Ministerul Transporturilor – investiție de peste 30 milioane euroConducerea Consiliului Județean Bihor a anunțat că pasajele rutiere din Oradea au fost avizate de Ministerul Transporturilor. Cele patru pasaje vor valora peste 30 milioane euro și finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.

„Ne propunem ca până la sfârșitul lunii aprilie să publicăm licitația pentru selectarea constructorilor, iar la finalul lunii august să începem lucrările propriu-zise. La sfârșitul anului viitor, după finalizarea pasajelor, circulația la ieșirile din Oradea se va face mai fluent, cel mai mare câștig fiind pe Calea Aradului”, a transmis Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

„Primele două pasaje se vor construi la ieșirea din Oradea înspre Arad. Primul este subteran și va trece pe sub sensul giratoriu existent de pe Centura Oradea. Următorul pasaj este suprateran și va trece peste sensul giratoriu existent de la intersecția cu intrările la centrele comerciale.

Un alt pasaj suprateran va fi situat deasupra sensului giratoriu actual, la ieșirea din Oradea spre Oșorhei, în zona Cartierului Tineretului. Cei care vor dori să evite Oșorhei, vor avea alternativa de a circula pe centura localității, al cărei traseu pornește din același punct.

Cel de-al patrulea pasaj va fi construit la ieșirea din Oradea înspre Biharia, într-un nod rutier important, la intersecția cu drumul expres din zona comercială. Tot aici va fi prima coborâre de pe drumul de legătură dintre Oradea și Autostrada Transilvania”, au adăugat reprezentanții administrației județene din Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Articolul Bihor: pasajele rutiere din Oradea au fost avizate de Ministerul Transporturilor – investiție de peste 30 milioane euro apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment