Europarlamentarul Daniel Buda a anunțat adoptarea unor măsuri de sprijin pentru sectorul agricol din România, dar și din întreaga UE

Europarlamentarul Daniel Buda a anunțat adoptarea unor măsuri de sprijin pentru sectorul agricol din România, dar și din întreaga UEDaniel Buda, europarlamentar PNL, a anunțat adoptarea unor măsuri de sprijin pentru sectorul agricol din România, dar și din întreaga UE.

Daniel Buda, europarlamentar PNL: „Avand în vedere circumstanțele actuale, în care fermierii noștri sunt supuși unor presiuni incomensurabile din diverse părți, astfel încât sunt nevoiți să-și apere interesele în stradă, datorită unei scăderi a prețurilor principalelor mărfuri sub nivelul din trecut, consider că Uniunea Europeană trebuie să găsească o soluție echitabilă pentru aceștia!

Împreună cu Dan Motreanu și Winkler Gyula am venit cu soluții pentru a ne proteja fermierii prin stabilizarea prețurilor pentru cereale și miere, pe lângă ceea ce a propus Comisia, respectiv, ouă, zahăr și păsări de curte! În același timp rămânem fermi angajati la nivelul UE, de a ajuta Ucraina să-și tranziteze produsele către alte țări.

Amendamentele noastre, susținute de întreaga delegație PPE a României dar și de întregul grup PPE au fost singurele amendamente adoptate în plenul reunit de la Strasbourg pe dosarul privind extinderea măsurilor temporare de liberalizare a comerțului aplicabile produselor ucrainene!

  • Am prevăzut extinderea măsurilor de salvgardare și la alte produse sensibile precum CEREALELE și MIEREA pe lângă zahăr, ouă și păsări de curte prevăzute în propunerea Comisiei!
  • Perioada de declanșare a frânei de urgență a fost redusă de la 3 săptămâni la 14 zile;
  • Perioada de referință pentru declanșarea frânei de urgență include acum și anul 2021, pe lângă anii 2022, și 2023 în ceea ce privește calcularea perturbărilor la volumul de import al produselor sensibile;

Sprijinul nostru pentru Ucraina rămâne ferm și neclinti dar și sprijinul nostru pentru fermierii europeni!”.

sursă: Daniel Buda, Facebook

Articolul Europarlamentarul Daniel Buda a anunțat adoptarea unor măsuri de sprijin pentru sectorul agricol din România, dar și din întreaga UE apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment