Ministrul Mircea Fechet: Luna Plantării Arborilor a început. Pădurile joacă un rol crucial în lupta noastră cu schimbările climatice

Ministrul Mircea Fechet: Luna Plantării Arborilor a început. Pădurile joacă un rol crucial în lupta noastră cu schimbările climaticeMircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a anunțat că luna Plantării Arborilor a început.

„Ce loc mai bun să dăm startul, decât în județul meu drag, în Bacău. Între 15 martie și 15 aprilie, anual, sărbătorim luna acțiunilor de împădurire și educație forestieră. Pădurile joacă un rol crucial în lupta noastră cu schimbările climatice și ne protejează de efectele lor devastatoare, precum canicula, inundațiile și furtunile. E mereu o bucurie să văd cât de mulți voluntari vin la astfel de acțiuni. Îi felicit pe toți cei care și-au dedicat câteva ore din viața lor astăzi pentru a face un bine județului nostru și mediului înconjurător.”, a spus Mircea Fechet.

 

Potrivit liberalului, Ministerul Mediului derulează o serie de campanii de împădurire, pentru ca, an de an, România să fie mai verde. În total, în anul 2024, RNP – Romsilva va planta circa 26 milioane de puieți forestieri și va regenera peste 12 mii de hectare în fondul forestier proprietatea publică a statului – în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă.

„Prin PNRR, avem 430 milioane de euro doar pentru împăduriri și reîmpăduriri. Avem pentru cele două până acum 260 de proiecte depuse. Pe Bacău, avem 3 proiecte depuse pentru împăduriri. Este un început bun, pentru a face Bacăul un oraș mai verde și încurajez cât mai multe UAT-uri și persoane fizice să aplice la apelurile de proiecte prin PNRR”, a transmis Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

sursă: Mircea Fechet, Facebook

Articolul Ministrul Mircea Fechet: Luna Plantării Arborilor a început. Pădurile joacă un rol crucial în lupta noastră cu schimbările climatice apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment