Buget record pentru Rabla Plus anunțat de Mircea Fechet – fonduri în valoare de 1 miliard de lei

Buget record pentru Rabla Plus anunțat de Mircea Fechet – fonduri în valoare de 1 miliard de leiBuget record pentru Rabla Plus anunțat de Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor. Programul va beneficia de fonduri în valoare de 1 miliard de lei.

„Anul acesta, pentru Rabla Plus avem un buget record – un miliard de lei! Lansarea programului la Craiova, la Fabrica Ford, nu este întâmplătoare – având în vedere că aici, începând din acest an, se va produce o mașină electrică”, a spus Mircea Fechet.

Liberalul a precizat că o mașină electrică produsă în România înseamnă că subvențiile acordate prin Programul Rabla Plus vor rămâne în țară.

„Asta înseamnă și un impact pozitiv asupra economiei României. Beneficiile de mediu și pentru reducerea poluării sunt evidente. Și în plus, vom menține și vom crea noi locuri de muncă verzi aici, în țară. Românii sunt tot mai interesați de mașinile electrice, lucru care se vede și din evoluția vânzărilor acestui tip de mașină, încă de la lansarea Rabla Plus: Din datele pe care le avem: în 2016 s-au achiziționat 39 de mașini pur electrice”, a declarat ministrul.

Conorm ministrului, în 2018, erau 699, în 2020 – 2.411, pentru ca în anul 2021 cifra să fie 10.238. În 2023 am ajuns la 11.414 mașini pur electrice. În total, la această categorie, în toți acești ani s-au achiziționat 38.418 mașini pur electrice.

„Facem pași hotărâți pentru a reduce cât mai mult emisiile nocive, care distrug mediul înconjurător. Pentru Partidul Național Liberal, dezvoltarea unei societăți mai sustenabile, mai verzi și mai curate, pentru generațiile viitoare este o prioritate”, a transmis Mircea Fechet, ministrul liberal al Mediului, Apelor și Pădurilor.

sursă: Mircea Fechet, Facebook

Articolul Buget record pentru Rabla Plus anunțat de Mircea Fechet – fonduri în valoare de 1 miliard de lei apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment