Europarlamentarul Siegfried Mureșan a propus rectificarea Bugetului UE 2024 pentru a include Facilitatea pentru Ucraina în valoare de 50 de miliarde de euro și mai multe fonduri pentru siguranța UE

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a propus rectificarea Bugetului UE 2024 pentru a include Facilitatea pentru Ucraina în valoare de 50 de miliarde de euro și mai multe fonduri pentru siguranța UESiegfried Mureșan, europarlamentar PNL, a propus rectificarea Bugetului UE 2024 pentru a include Facilitatea pentru Ucraina în valoare de 50 de miliarde de euro și mai multe fonduri pentru siguranța UE.

„Ca negociator-șef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene din 2024, am prezentat astăzi, în Comisia pentru bugete a Parlamentului, prima propunere de rectificare a bugetului anual al UE.  Prin revizuirea Cadrului Financiar Multianual (CFM) 2021 – 2027, aprobată luna trecută, am decis să alocăm mai multe fonduri pentru noile priorități ale Uniunii Europene: protecția securității externe, securitatea și apărarea în interiorul UE, precum și pentru crearea Facilității pentru Ucraina în valoare de 50 de miliarde de euro”, a spus Siegfried Mureșan.

Liberalul a precizat că proiectul de rectificare a Bugetului UE 2024, pe care l-a prezentat astăzi, cuprinde modificările bugetare anuale ca urmarea a revizuirii CFM.

„Mă refer, în primul rând, la alocarea a 4,8 miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei. Această sumă reprezintă alocarea anuală din componenta de fonduri nerambursabile a facilității de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina. Rectificarea mai cuprinde, totodată, o alocare de 376 de milioane de euro către Fondul European de Apărare, ca parte a Platformei «STEP» care încurajează investițiile în industriile strategice ale Uniunii Europene”, a subliniat europarlamentarul.

Conform liberalului, aceste alocări nu au putut fi incluse de la început în Bugetul UE 2024 pe care l-a votat anul trecut fiindcă nu existau suficiente resurse de finanțare în forma inițială a Cadrului Financiar Multianual (CFM) al UE pe baza căruia se adoptă bugetele anuale.

„Forma inițială a CFM a fost votată în 2020, înainte de apariția noilor priorități europene cauzate în mare parte de războiul declanșat de Rusia în Ucraina. De aceea a fost nevoie de revizuirea CFM, care a fost adoptată luna trecută, la trei luni după adoptarea bugetului anual. Obiectivul meu este să obținem un vot final pe această rectificare cât mai devreme, în sesiunea plenară a Parlamentului European din luna aprilie, deci înainte de începerea campaniei pentru alegerile europene. Ne asigurăm, în felul acesta, că banii ajung cât mai repede acolo unde este nevoie de ei”, a transmis Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL.

sursă: Siegfried Mureșan, Facebook

Articolul Europarlamentarul Siegfried Mureșan a propus rectificarea Bugetului UE 2024 pentru a include Facilitatea pentru Ucraina în valoare de 50 de miliarde de euro și mai multe fonduri pentru siguranța UE apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment