Maramureș: Centrul de Comandă Integrat pentru Situații de Urgență este finalizat și funcțional – investiție de 2.8 milioane euro

Maramureș: Centrul de Comandă Integrat pentru Situații de Urgență este finalizat și funcțional – investiție de 2.8 milioane euroIonel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a anunțat faptul că Centrul de Comandă Integrat pentru Situații de Urgență este finalizat și funcțional. Investiția a fost în valoare de 2.8 milioane euro, fondurile fiind asigurate din fonduri europene, prin Programul Transfrontalier Ungaria – Slovacia – România – Ucraina 2020-2024.

„Am avut de gestionat în ultimii trei ani multiple crize. De la Covid-19, în 2020-2021, până la izbucnirea crizei refugiaților din Ucraina în 2022, dar și alte situații pe care, împreună cu prefectul județului, cu ISU și celelalte structuri ale Statului, am încercat să le gestionăm cât mai bine.

Am simțit atunci nevoia unui astfel de centru de coordonare integrat care să ne ajute să răspundem cât mai rapid și mai eficient nevoilor maramureșenilor. Fiecare secundă, fiecare minut, poate să coste vieți. De aceea cred că nimic din ceea ce investim în salvarea vieților omenești nu este prea mult”, a precizat Ionel Bogdan.

„Avem și alte proiecte majore în derulare pentru îmbunătățirea structurilor de urgență: Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Maramureș, Serviciul de Ambulanță care va avea un sediu nou la sfârșitul acestui an, dar și Salvamont care este astăzi, în urma investițiilor pe care le-am făcut, la cel mai înalt nivel din țară. Sunt multe altele pe care le-am făcut în această zonă, inclusiv dotări pentru ISU Maramures”, a adăugat liderul liberal.

Sursa: Ionel Bogdan

Articolul Maramureș: Centrul de Comandă Integrat pentru Situații de Urgență este finalizat și funcțional – investiție de 2.8 milioane euro apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment