Ligia Deca: La mulți ani, de Ziua Francofoniei, tuturor celor ce iubesc limba franceză și celor ce promovează valorile francofoniei

Ligia Deca: La mulți ani, de Ziua Francofoniei, tuturor celor ce iubesc limba franceză și celor ce promovează valorile francofonieiLigia Deca, ministra liberală a Eduației, a participat la evenimentul organizat de Ministerul Afacerilor Externe, cu ocazia Zilei Francofoniei, unde au fost decorați de către Președintele României oameni cu o contribuție importantă în promovarea francofoniei și a valorilor ei.

„La mulți ani, de Ziua Francofoniei, tuturor celor ce iubesc limba franceză și celor ce promovează valorile francofoniei! La mulți ani profesorilor care, din sălile de clasă, duc mai departe respectul pentru limba franceză! Am sărbătorit această zi importantă ieri, la evenimentul organizat de Ministerul Afacerilor Externe, unde au fost decorați de către Președintele României oameni cu o contribuție importantă în promovarea francofoniei și a valorilor ei. Felicitări tuturor! Mulțumesc, doamnă ministru Luminița Odobescu, pentru bucuria de a fi fost în preajma atâtor oameni ce prețuiesc spațiul francofon!

Mă bucur că, în anul în care sărbătorim 30 de ani de la aderarea României la Organizația Internațională a Francofoniei, țara noastră dispune de Casa Francofoniei – un spațiu care le permite studenților din universitățile membre ale Agenției Universitare a Francofoniei, în care România are al doilea cel mai mare număr de universități, să experimenteze mobilitatea studențească și să studieze în cele mai bune instituții de învățământ superior și de cercetare.

Voi continua să susțin intensificarea schimburilor academice în spațiul francofon și creșterea atractivității acestuia, inclusiv în rândul tinerilor din afara lui. Cu recunoștință pentru toți cei ce promovează valorile francofoniei precum solidaritatea, împărtășirea experienței comune, cooperarea și implicarea! Vive la francophonie!”, a transmis Ligia Deca, ministra liberală a Educației.

sursă: Ligia Deca, Facebook

Articolul Ligia Deca: La mulți ani, de Ziua Francofoniei, tuturor celor ce iubesc limba franceză și celor ce promovează valorile francofoniei apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment