Ministra Ligia Deca a participat la lucrările Adunării Generale a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România

Ministra Ligia Deca a participat la lucrările Adunării Generale a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din RomâniaLigia Deca, ministra liberală a Educației, a participat la lucrările Adunării Generale a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România.

Conform acesteia, discuțiile s-au concentrat pe stadiul accesării de către județe a proiectelor cu finanțare europeană și descentralizarea activității de tineret, sport și educație.

„Pe parcursul anului 2023, UNCJR s-a dovedit un partener de încredere în demersul Ministerului Educației de a crește accesul tuturor copiilor la educație și de a crește calitatea actului educațional prin investiții în infrastructura educațională și dotările aferente. Apreciez implicarea UNCJR atât în procesul consultativ pentru apelurile care au vizat investiții prin PNRR, cât și în asumarea unui rol activ în implementarea proiectelor”, a spus Ligia Deca.

Potrivit liberalei, Consiliile Județene au depus proiecte în cadrul apelurilor deschise de Ministerul Educației pentru achiziționarea de microbuze electrice pentru transportul elevilor, construirea sau eficientizarea energetică a școlilor pentru dezvoltarea rețelei de școli verzi, dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe.

„De asemenea, au participat activ și la constituirea consorțiilor regionale pentru învățământ dual – trei dintre cele 29 de consorții finanțate au ca lider de parteneriat Consiliul Județean. Mulțumesc UNCJR pentru invitație și autorităților publice locale pentru sprijin și implicare în modernizarea infrastructurii educaționale”, a trnsmis Ligia Deca, ministra liberală a Educației.

sursă: Ligia Deca, Facebook

Articolul Ministra Ligia Deca a participat la lucrările Adunării Generale a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment