Ministrul Sebastian Burduja participă la Summitul Energiei Nucleare la Bruxelles

Ministrul Sebastian Burduja participă la Summitul Energiei Nucleare la BruxellesMinistrul Sebastian Burduja participă la Summitul Energiei Nucleare la Bruxelles

Ministrul Sebastian Burduja participă la Summitul Energiei Nucleare la Bruxelles

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a anunțat că participă la Summitul Energiei Nucleare la Bruxelles, împreună cu Klaus Iohannis, Președintele României, și delegația țării noastre, inclusiv conducerea Nuclearelectrica.

”Începe Summitul Energiei Nucleare la Bruxelles, cel mai important eveniment global la nivel înalt pentru sectorul nuclear.

Este prima ediție și o zi istorică, în care șefi de state din întreaga lume se reunesc pentru a transmite un mesaj clar: lumea are nevoie de energie nucleară — energie sigură, la un preț competitiv și cu emisii zero.

Sunt onorat să fiu aici alături de E.S. Klaus Iohannis, Președintele României, și delegația țării noastre, inclusiv conducerea Nuclearelectrica.

De la începutul mandatului de ministru al energiei, mi-am asumat accelerarea programului nuclear românesc ca prioritate zero.

În sectorul nuclear, la nivel mondial, România este respectată pentru tradiția de excelență de la Cernavodă (Unitățile 1 și 2) și în cercetarea de vârf (reactorul ALFRED de generație IV).

România este admirată pentru curajul asumării tehnologiei reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR), fiind printre statele care au șansa să găzduiască energia viitorului.

România este recunoscută pentru generațiile de experți de prim rang, iar la Politehnica București se formează deja, în singurul simulator de profil din Europa, viitorii specialiști și operatori ai reactoarelor modulare.

România își recapătă, treptat, ciclul nuclear integrat, inclusiv producția de uraniu și de apă grea, fiind capabilă să inoveze.

La Cernavodă se construiește a treia instalație de detritiere din lume, iar tritiul este combustibil candidat pentru viitoarele reactoare bazate pe fuziune nucleară — energia viitorului.”, a declarat ministrul liberal Sebastian Burduja.

Sursă: Facebook Sebastian Burduja

Articolul Ministrul Sebastian Burduja participă la Summitul Energiei Nucleare la Bruxelles apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment