Secretarul de Stat Diana Baciuna: România va fi bine reprezentată la Bienala de Artă de la Veneția, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de artă la nivel internațional

Secretarul de Stat Diana Baciuna: România va fi bine reprezentată la Bienala de Artă de la Veneția, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de artă la nivel internaționalRomânia va fi bine reprezentată la Bienala de Artă de la Veneția, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de artă la nivel internațional, conform declarațiilor făcute de Diana Baciuna, Secretar de Stat la ministerul Culturii.

„În cadrul conferinței de presă de lansare a proiectului “Ce este munca”, am prezentat felicitările doamnei Raluca Turcan, ministrul Culturii, artiștilor Șerban Savu și Ciprian Mureșan și întregii echipe de profesioniști care s-au dedicat realizării acestei expoziții, ce abordează o temă de actualitate în societatea românească: raportul dintre muncă și timpul liber”, a afirmat liberala.

Secretarul de Stat a afirmat că un merit special îl au și doamna Ioana Ciocan, care a coordonat exemplar până acum procesul participării țării noastre la Bienala de la Veneția, în noua sa calitate de Comisar, dar și domnul Liviu Jicman, directorul Institutului Cultural Român și domnul Andrei Novac, secretar de stat în cadrul MAE, al căror sprijin contează enorm în fiecare an.

„Este o mândrie faptul că România se numără printre cele 29 de țări cu pavilion propriu în Giardini della Biennale, aspect ce reflectă tradiția bogată a artei românești pe scena europeană și internațională. Lucrăm neîncetat pentru îmbunătățirea proceselor de selecție și finanțare a proiectelor, iar în 2024, bugetul pentru Bienala de Artă a fost suplimentat. Sperăm ca, în colaborare cu ICR și MAE, să reușim să oferim artiștilor români cele mai bune oportunități de afirmare pe plan internațional. Sunt convinsă de acum de succesul proiectului și am încredere că România va reuși să se ridice la nivelul așteptărilor”, a trnsmis Diana Baciuna, Secretar de Stat la ministerul Culturii.

sursă: Diana Baciuna, Facebook

Articolul Secretarul de Stat Diana Baciuna: România va fi bine reprezentată la Bienala de Artă de la Veneția, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de artă la nivel internațional apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment