Europarlamentarul Siegfried Mureșan: Voi continua să apăr fondurile europene alocate țării noastre în viitorul mandat în Parlamentul European

Europarlamentarul Siegfried Mureșan: Voi continua să apăr fondurile europene alocate țării noastre în viitorul mandat în Parlamentul EuropeanSiegfried Mureșan, europarlamentar PNL, a declarat că va continua să apere fondurile europene alocate țării noastre în viitorul mandat în Parlamentul European.

„În actualul mandat, eu am fost negociator-șef al Parlamentului pe trei decizii majore prin care am alocat fonduri europene pentru România:

Am fost co-raportor și am negociat, în numele Parlamentului European, înființarea Mecanismului de Redresare și Reziliență prin care România primește 28,5 miliarde de euro pentru finanțarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Din poziția de co-raportor, am negociat ca legislația europeană să țină cont de specificul României și să putem finanța în mod adecvat, prin PNRR, prioritățile țării noastre. Ulterior, am fost co-raportor și pe Planul „RepowerEU”, un nou capitol al PNRR prin care România are alocate 1,4 miliarde de euro pentru reducerea dependenței energetice de Federația Rusă.

Totodată, sunt negociator-șef al Parlamentului European pentru Bugetul UE din anul 2024. Am obținut, în forma finală a bugetului, suficiente fonduri pentru a finanța prioritățile tradiționale ale Uniunii, precum Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună, din care România primește majoritatea fondurilor europene nerambursabile. Prin adoptarea bugetului în forma negociată de mine, m-am asigurat că beneficiarii de fonduri europene din România și din toată Uniunea Europeană vor avea decontate la timp, anul acesta, facturile cu investițiile în proiectele europene.

Tot în acest mandat, am avizat, în Comisia pentru bugete din Parlamentul European, crearea Fondului Tranziției Juste prin care România primește 2 miliarde de euro pentru investiții în zonele care au nevoie de mai mult sprijin pentru tranziția spre o economie fără emisii: Dolj, Gorj, Galați, Hunedoara, Mureș și Prahova. În negocierile pe acest dosar, am reușit să cresc alocările pentru România cu 150%, de la aproximativ 800 de milioane de euro în prețuri curente, la 2 miliarde de euro”, a transmis Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL.

sursă: Siegfried Mureșan, Facebook

Articolul Europarlamentarul Siegfried Mureșan: Voi continua să apăr fondurile europene alocate țării noastre în viitorul mandat în Parlamentul European apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment