Bihor: drumul de legătura Oradea – Autostrada Transilvania a fost finalizat. Investiție de 545 milioane lei

Bihor: drumul de legătura Oradea – Autostrada Transilvania a fost finalizat. Investiție de 545 milioane leiDrumul de legătura Oradea - Autostrada Transilvania

Drumul de legătura Oradea - Autostrada Transilvania

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a fost alături de Florin Birta, primarul municipiului Oradea, Nicolae Ciucă, președintele Senatului României, Dumitru Țiplea, prefectul județului, și Adrian Foghiș, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, la finalizarea drumului de legătură dintre Centura Oradea și Autostrada A3.

Drumul are 19 kilometri, iar proiectul are o valoare de 545 milioane lei, fondurile fiind asigurate prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Proiectul a fost inițiat de municipalitate în 2017

Investiția a fost inițiată de primăria Oradea alături de CNAIR în perioada 2017-2018.

Ilie Bolojan a declarat: „Acest proiect este foarte important pentru județul Bihor și pentru regiunea noastră din două puncte de vedere. În primul rând, leagă județul cu Autostrada Transilvania care este la 15 km nord de Oradea. Deschiderea acestui tronson va descongestiona circulația în zona metropolitană, va reduce numărul de accidente și va face ca Oradea să fie legată direct cu Europa. A doua chestiune importantă este că aici va fi capătul drumului expres Arad- Oradea. Vom avea atât legătura pe culoarul strategic nord – sud, dar și legătura între cele două autostrăzi ale României la capătul de vest”.

Nicolae Ciucă, președintele Senatului României, a adăugat faptul că: „Acesta este un obiectiv foarte important de infrastructură pentru noi și cred că România va atinge potențialul în momentul în care vom reuși ca prin aceste lucrări de infrastructură să legăm toate cele trei provincii istorice ale României. Doresc să subliniez faptul că a existat continuitate în realizarea acestui proiect, toate guvernele existente de-a lungul implementării acestuia oferindu-i atenția cuvenită. De asemenea, aici vedem o colaborare foarte bună între autoritățile locale și centrale, o colaborare foarte bună în atragerea și gestionarea fondurilor europene, și este absolut important pentru noi să continuăm această dinamică a absorbției de fonduri europene pentru că acestea produc efecte și ne ajută în tot ce înseamnă dezvoltare locală și dezvoltare regională”.

Drumul va fi dat în folosință la finalul lunii martie

Lucrările la drumul de 19 km sunt finalizate în proporție de 96%, fiind nevoie de realizarea marcajelor rutiere și montarea ultimelor indicatoare, iar proiectul va fi dat în folosință pe 28 martie.

De asemenea, conducerea CJ Bihor a reamintit faptul că în luna februarie 2024 a fost lansată licitația pentru realizarea Drumului Expres Arad – Oradea. Proiectul are o valoare de peste 11 miliarde lei.

Sursa: Consiliul Județean Bihor / Primăria Oradea

Articolul Bihor: drumul de legătura Oradea – Autostrada Transilvania a fost finalizat. Investiție de 545 milioane lei apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment