Ialomița: Municipiul Slobozia va beneficia de modernizarea sistemului de salubrizare proiect finanțat prin Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor din fonduri PNRR

Ialomița: Municipiul Slobozia va beneficia de modernizarea sistemului de salubrizare proiect finanțat prin Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor din fonduri PNRRDragoș Soare, primarul Municipiului Slobozia, anunță că orașul va beneficia, prin fonduri europene, de schimbarea tuturor punctelor de colectare a deşeurilor. Cu o valoare de aproape 6 mil lei, cele 71 de insule ecologice digitalizate vor deservi toate cartierele de blocuri.

,,Oraşul nostru va beneficia, prin fonduri europene, de schimbarea tuturor punctelor de colectare a deşeurilor.

Cu o valoare de aproape 6 mil lei, proiectul finanțat prin Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor din fonduri PNRR, va schimba fundamental modul în care se colectează gunoiul, dar şi aspectul insalubru al punctelor de depozitare. În acest moment achiziția este în desfăşurare şi estimăm că mai devreme de sfârşitul anului vom finaliza instalarea.

Cele 71 de insule ecologice digitalizate vor deservi toate cartierele de blocuri, vor fi supraterane şi vor avea containere pentru toate cele 5 fracții: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic şi metal, hârtie şi carton. Accesul la containere se va face doar pe bază de card, astfel încât să împiedicăm depozitarea nepermisă şi proprietarii să plătească doar pentru cât gunoi aruncă.

Problemele de mediu nu trebuie ignorate, suntem deja martorii schimbării climatice şi este nevoie să fim responsabili astăzi pentru a asigura un viitor sănătos copiilor noştri.

Colectarea selectivă ne aduce cu un pas mai aproape de a avea o gestiune sănătoasă a deşeurilor. Aştepăm înființarea stației de sortare din Slobozia, pe care Consiliul Județean Ialomița şi-a asumat că o va finanța, astfel încât traseul deşeurilor din oraş să fie eficient şi să limităm pe cât posibil depozitarea la groapa de gunoi, care înseamnă pentru fiecare dintre noi facturi foarte mari.”, declară primarul Municipiului Slobozia, Dragoș Soare pe pagina sa de Facebook.

Articolul Ialomița: Municipiul Slobozia va beneficia de modernizarea sistemului de salubrizare proiect finanțat prin Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor din fonduri PNRR apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment