Participare a ministrului Mircea Fechet la Consiliul de Mediu de la Bruxelles – discuții despre gestionarea populațiilor de urs brun din Europa și, mai ales, din România

Participare a ministrului Mircea Fechet la Consiliul de Mediu de la Bruxelles – discuții despre gestionarea populațiilor de urs brun din Europa și, mai ales, din RomâniaMircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a participat la Consiliul de Mediu de la Bruxelles, în cadrul căruia au avut loc discuții despre gestionarea populațiilor de urs brun din Europa și, mai ales, din România.

„Țara noastră a asigurat un management sustenabil și a contribuit a eforturile europene de conservare a carnivorelor mari, inclusiv a ursului brun. Drept dovadă, experții IUCN apreciază că ursul brun este într-o stare favorabilă de conservare, cu populații stabile sau chiar în creștere și risc scăzut de vulnerabilitate. România a dovedit că este capabilă să gestioneze cea mai mare populație de urs din Europa, ba mai mult de atât, să asigure condițiile ca aceasta să prospere”, a spus Mircea Fechet.

Liberalul a precizat că, în Munții Carpați trăiesc aproximativ 6.400 – 7.200 de exemplare, peste 40% dintre urșii Europei, însă această bogăție a biodiversității începe să amenințe cea mai de preț bogăție a unei țări – populația. Trebuie să înțelegem că, indiferent de circumstanțe, viața omului are prioritate.

„În România, în ultimii 20 de ani, 26 de oameni au fost uciși de urși și 274 persoane au fost desfigurate. În numai 5 ani s-au înregistrat 6.400 de apeluri de urgență prin care s-au sesizat atacuri asupra omului, numai în 2021 fiind peste 1.500 apeluri. Solicităm Comisiei să aplice prevederile Directivei Habitate pentru a reevalua starea de conservare a celor 10 populații de urs brun din Europa, iar pe baza datelor obținute să analizeze dacă se impune actualizarea statutului lor de protecție. Este esențial să colaborăm pentru a readuce echilibrul”, a transmis Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

sursă: Mircea Fechet, Facebook

Articolul Participare a ministrului Mircea Fechet la Consiliul de Mediu de la Bruxelles – discuții despre gestionarea populațiilor de urs brun din Europa și, mai ales, din România apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment