Sprijin pentru șoferi. Ministrul Marcel Boloș a anunțat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Sprijin pentru șoferi. Ministrul Marcel Boloș a anunțat prelungirea plafonării tarifelor RCAMarcel Boloș, ministrul Finanțelor, a anunțat prelungirea plafonării tarifelor RCA.

„Vă anunț că am publicat în transparență o propunere de prelungire a plafonării tarifelor #RCA până la 30 iunie 2024. Asta pentru că la 31 martie expiră prelungirea adoptată la finalul lui 2023, când am propus să fie păstrate ca prețuri de referință pentru polițele RCA valorile din 28 februarie 2023, fiind permisă o ajustare a polițelor de 6,8% (echivalentul ratei prognozate a inflației)”, a spus Marcel Boloș.

Ministrul a precizat că este o soluție temporară, în contextul în care există încă probleme nerezolvate în piața asigurărilor auto, care se traduc printr-o piața caracterizată de un dezechilibru între cerere și ofertă.

„Aceste probleme își vor găsi răspunsul odată cu modificările legislației naționale privind asigurările RCA. Până atunci, nu putem neglija riscul la care sunt supuși șoferii când au loc accidente în care sunt implicate vehicule neasigurate. La 31 decembrie 2023, din 10 milioane de vehicule din parcul național auto, doar 7 milioane erau asigurate. În același timp, datele arată că într-un singur an se produc peste 25.000 de accidente în toată țara”, a transmis Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.

sursă: Marcel Boloș, Facebook

Articolul Sprijin pentru șoferi. Ministrul Marcel Boloș a anunțat prelungirea plafonării tarifelor RCA apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment