Mesajul Preşedintelui Senatului Nicolae Ciucă cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în NATO

Mesajul Preşedintelui Senatului Nicolae Ciucă cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în NATOMesajul Preşedintelui Senatului Nicolae Ciucă cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în NATO

Mesajul Preşedintelui Senatului Nicolae Ciucă cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în NATO

Nicolae Ciucă, Preşedintele PNL și al Senatului, a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în NATO.

”Se împlinesc astăzi 20 de ani de la admiterea României în NATO. Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe toate planurile. Siguranța oferită de cea mai mare alianță militară defensivă din istorie ne-a asigurat cadrul necesar dezvoltării. Indiferent dacă vorbim despre creștere economică sau consolidarea statului de drept, acești ani au marcat evoluții impresionante sub umbrela de securitate a NATO.

Ca general, știu foarte bine cât de valoroasă este experiența acumulată de militarii noștri în teatrele de operații și în exercițiile comune. Aplicarea procedurilor NATO, integrarea operativă și participarea directă în misiuni de luptă au ridicat foarte mult nivelul de instruire al Armatei României – instituție pe care am avut onoarea să o conduc în calitate de Șef al Statului Major al Apărării și care astăzi ne menține în siguranță.

În ultimii 20 de ani, România a arătat că este un aliat de încredere, serios și responsabil. Ca membru al Alianței Nord-Atlantice, avem parte de beneficii și drepturi, dar ne cunoaștem bine și obligațiile și responsabilitățile. Într-o perioadă tulbure, marcată de provocarea războiului de cucerire pornit de Rusia împotriva Ucrainei, înțelegem, împreună, ca națiune, cât de importantă este apartenența României la o structură occidentală de securitate.”, a declarat liberalul Nicolae Ciucă.

Sursă: Facebook Nicolae Ciucă

Articolul Mesajul Preşedintelui Senatului Nicolae Ciucă cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în NATO apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment