Președintele CJ Iași Costel Alexe a participat la evenimentul “Sănătatea Nouă pentru România – Cum prioritizăm domeniul sănătății

Președintele CJ Iași Costel Alexe a participat la evenimentul “Sănătatea Nouă pentru România – Cum prioritizăm domeniul sănătățiiCostel Alexe, Preşedintele Consiliului Județean Iași, a participat la evenimentul “Sănătatea Nouă pentru România – Cum prioritizăm domeniul sănătății.

Potrivit reprezentnaților CJ Iași, evenimentul a fost organizat de Coaliția Votez pentru Sănătate, reprezentată de 30 de organizații, printre care și asociații de pacienți și ONG-uri.

“Finanţarea adecvată a serviciilor de sănătate este o problemă de politici publice peste tot în lume. Pentru Consiliul Județean Iași, sănătatea este fără doar și poate o prioritate și nici nu putea să fie altfel în situația în care avem nu mai puțin de șase spitale în subordine.

În bugetul pe 2024, sănătatea are alocată 119 milioane lei, doar pentru investiții, pe lângă cheltuielile de funcționare. Pe lângă bugetul alocat anul acesta, avem ca obiectiv să atragem cel puțin 100 de milioane de euro din Programul Operațional de Sănătate pentru a sprijini construirea Spitalului Integrat de Boli Respiratorii și a Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară și, astfel, să dăm o șansă la dezvoltare sistemului public de sănătate. Pacienții cu boli respiratorii din Iași și din Moldova, profesioniștii din corpul medical, au nevoie de un spital modern și bine echipat pentru tratarea la cele mai înalte standarde a acestor afecțiuni – Spitalul De Boli Respiratorii din Bucium.

Cea mai importantă investiție din ultimul an este cea de la Spitalul Clinic ”Sfânta Maria”, unde am finalizat reabilitarea și modernizarea unității medicale, valoarea finală a proiectului fiind de peste 138 de milioane de lei (finanțare prin POR). În curând, tot aici vom avea cel mai modern  UPU, o investiție de peste 34,7 milioane de lei. Copiii din întreaga regiune de Nord-Est vor beneficia de aceste investiții atât de importante pentru asigurarea și susținerea calității în sistemul medical.

Am investit peste 3 milioane de lei pentru consolidarea și reabilitarea Corpului C1 din Strada Dr. Iacob Cihac și alte 2,8 milioane de lei pentru consolidarea, modernizarea și refuncționalizarea clădirii Secției Pașcanu. La Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” Iași unde au fost făcute investiții considerabile în dotări urmează să fie construit un Centru de Neuroexcelență.

Aproape nu este ședință de Consiliul Județean la care să nu avem un proiect care să vizeze una dintre aceste unități medicale, deci, iată, la Iași, Consiliul Județean face din sănătate cu adevărat o prioritate. Chiar ieri, în ședința ordinară, am aprobat preluarea unui teren de 5000 mp de la Primăria Municipiului Iași pentru a construi un Centru de Tratament al Interfilității la Spitalul Elena Doamna.

Nu facem promisiuni ieșenilor, ci ne luăm angajamente față de ei, că vom face investițiile necesare pentru dezvoltarea infrastructurii medicale”, a declarat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

sursă: CJ Iași, Facebook

Articolul Președintele CJ Iași Costel Alexe a participat la evenimentul “Sănătatea Nouă pentru România – Cum prioritizăm domeniul sănătății apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment