Primăria Sectorului 6 a prezentat stadiul lucrărilor la Drumul Valea Largă și Drumul Osiei

Primăria Sectorului 6 a prezentat stadiul lucrărilor la Drumul Valea Largă și Drumul OsieiPrimăria Sectorului 6 a prezentat stadiul lucrărilor la Drumul Valea Largă și Drumul Osiei

Primăria Sectorului 6 a prezentat stadiul lucrărilor la Drumul Valea Largă și Drumul Osiei

Primăria Sectorului 6 a prezentat stadiul lucrărilor la Drumul Valea Largă și Drumul Osiei, două proiecte mari de infrastructură ale Sectorului 6.

”Primul era o uliță de pământ, fără spații dedicate pentru pietoni sau bicicliști.

Osiei era într-o stare avansată de degradare, plină de gropi, fără trotuare. Ambele au fost, ani în șir, lăsate de izbeliște de fostele administrații.

Ne ocupăm de ele și le transformăm în șosele care îndeplinesc toate standardele de calitate și de siguranță. Se lucrează intens și suntem în grafic.”, a comunicat Primăria Sectorului 6.

DRUMUL VALEA LARGĂ:

Măsoară aproape 1,5 km și face legătura între Prelungirea Ghencea și intersecția Bd. Timișoara – Valea Cascadelor.

Este o străpungere extrem de importantă atât pentru fluidizarea traficului, cât și pentru civilizarea zonei. Va deveni în curând o șosea cu două benzi pe sens, piste de biciclete, trotuare generoase și spații verzi între ele.

„Da, se poate! Se poate ca într-un mandat să faci un drum nou de 1,5 km! Ne-am apucat de lucrări în noiembrie, după ce am făcut:

  • Studiu de prefezabilitate și de fezabilitate,
  • Primele exproprieri din istoria Sectorului 6,
  • Studiu de trafic,
  • Proiectare și execuție de utilități,
  • Proiectare și execuție de drum.

Pentru comparație, este fix de două ori mai mare decât tronsonul II din Prelungirea Ghencea”, a spus primarul liberal Ciprian Ciucu, aflat în inspecție pe șantier.

În acest moment, muncitorii lucrează la terasament, la umpluturile cu piatră și beton la trotuare, se pun gurile de scurgere, bordurile, se amenajează rețelele de NetCity, irigații, semaforizare și iluminat. A fost turnat asfaltul pe o porțiune, alte porțiuni au fost umplute cu balast, 40% din trotuare sunt gata.

„Cam într-o lună maxim, o să vedeţi şi partea a doua a drumului, cu trotuar, mobilier stradal, platbandă, pistă de biciclete. În toamnă, poate chiar mai repede, Drumul Valea Largă va fi finalizat. Depindem doar de PMB, de Termoenergetica, să ne dea niște avize pentru un punct de termoficare.”, mai spune edilul liberal al Sectorului 6.

DRUMUL OSIEI:

Tot în această perioadă se lucrează la ultima bucată din Drumul Osiei, altă stradă plină de gropi și fără trotuare.

Primul tronson (de la intersecția cu Iuliu Maniu spre Chiajna) a fost gata și inaugurat în septembrie 2023. Are o lungime de aproape 600 metri, două benzi de circulație, trotuare prevăzute cu alveole pentru copaci, stâlpi de iluminat, piste de biciclete pe ambele sensuri (cu lățimea de 1,5 m fiecare), stații STB.

Acest al doilea tronson are o lungime de 300 de metri. Se lucrează alternativ, pe câte un sens de mers, astfel încât să nu perturbăm traficul.

Drumul Osiei fi gata în această primăvară.

Sursă: Facebook Primăria Sectorului 6

Articolul Primăria Sectorului 6 a prezentat stadiul lucrărilor la Drumul Valea Largă și Drumul Osiei apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment