Bihor: lotul 2 al Drumului Expres Arad-Oradea a fost lansat în licitație – valoare de peste 3.4 miliarde lei

Bihor: lotul 2 al Drumului Expres Arad-Oradea a fost lansat în licitație – valoare de peste 3.4 miliarde leiDrum Expres Arad - Oradea

Drum Expres Arad - Oradea

Conducerea Consiliului Județean Bihor a transmis lansarea licitației pentru lotul 2 al Drumului Expres Arad – Oradea. Valoarea estimată a lucrărilor este de 3.4 miliarde lei, fără TVA.

Obiectul licitației este un tronson de 39.7 kilometri, cuprins între Salonta și Chișineu Criș, iar în cadrul aceleiași atribuiri va fi regăsit și un sector de 10 kilometri, între Salonta și granița cu Ungaria.

„Licitațiile pentru loturile 1 și 2 au fost publicate în 23 februarie, cu termen de depunere a ofertelor în 11 mai. Lotul 1 este cuprins între Oradea și Salonta, un tronson de 33,7 km, la care se adaugă legătura dintre DN 79 și Salonta, de aproximativ 5 km. Lotul 3 are o lungime de 47 km și este cuprins între Chișineu Criș și Arad. La acest tronson se adaugă drumul de legătură cu zona industrială Arad Vest, în lungime de 2,9 km”, au adăugat reprezentanții CJ Bihor.

„Contractele pentru construcția celor 3 loturi ale acestui drum de mare viteză au o valoare totală estimată de 8,5 miliarde de lei, fără TVA. Durata contractului de execuție este de 84 de luni, din care 24 de luni reprezintă lucrările propriu-zise, iar 60 de luni durata de garanție”, a precizat Adrian Foghiș, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

În total, Drumul Expres Arad – Oradea va avea o lungime de 120.1 km.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Articolul Bihor: lotul 2 al Drumului Expres Arad-Oradea a fost lansat în licitație – valoare de peste 3.4 miliarde lei apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment