Președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur i-a întâmpinat pe pasagerii sosiți cu primul zbor Schengen de la Milano, Italia, pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava

Președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur i-a întâmpinat pe pasagerii sosiți cu primul zbor Schengen de la Milano, Italia, pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” SuceavaGheorghe Flutur, Președintele Consiliului Județean Suceava, i-a întâmpinat pe pasagerii sosiți cu primul zbor Schengen de la Milano, Italia, pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, în ziua în care România a marcat intrarea sa în spațiul Schengen aerian și maritim, pe 31 martie.

Avionul din Milano a aterizat la ora 9:45, iar cei 230 de pasageri au fost primiți de Flutur împreună cu Ioan Măriuța, directorul aeroportului. Pentru a sărbători acest eveniment, autoritățile din Suceava au pregătit un tort aniversar, iar pasagerii au primit micuțe steaguri și abțibilduri ca suveniruri, pentru a comemora sosirea lor în Suceava cu acest zbor istoric Schengen.

„Este o premieră astăzi și la Suceava și în România. S-a mai ridicat o barieră pentru țara noastră, intrarea în spațiul Schengen aerian și maritim cu data de 31 martie. De astăzi Suceava putem spune că este acasă în inima Europei. Și Europa este acasă la Suceava în inima Bucovinei. Am venit astăzi să întâmpinăm cursa de Milano – Suceava, cu 230 de pasageri, care în premieră au venit pe noul regulament liber de verificare la Poliția de Frontieră.

E un moment așteptat de mult. S-a făcut dreptate. E o demnitate meritată și câștigată. De 12 ani ne luptăm cu argumente pentru a intra în acest spațiu de 27 de țări. Trebuie să știe lumea că de azi încolo se circulă spre Suceava și dinspre Suceava așa cum s-ar merge la București. De acum la fel se va merge și în Germania, Italia sau Spania. Este un mare câștig pentru cetățenii români. Așteptăm acest lucru să se întâmple și la granițele pe uscat. Dar faptul că s-a dat drumul la Schengen aerian și maritim este semnalul și garanția că urmează celălalt. Și am ținut să așteptăm pasagerii de Milano cu un steguleț, cu abțibilduri pe care să le lipească pe valizele lor de călătorie pentru a le reaminti de această zi istorică de la Suceava pentru că după intrarea României în Uniunea Europeană, în 2007, acum cred că este unul dintre marile evenimente pentru România care trebuie marcat”, a precizat Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava.

Mai multe detalii aici.

Articolul Președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur i-a întâmpinat pe pasagerii sosiți cu primul zbor Schengen de la Milano, Italia, pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment