Finanțările Consiliului Județean Iași pentru organizațiile non-guvernamentale au crescut semnificativ în ultimii ani

Finanțările Consiliului Județean Iași pentru organizațiile non-guvernamentale au crescut semnificativ în ultimii aniFinanțările Consiliului Județean Iași pentru organizațiile non-guvernamentale au crescut semnificativ în ultimii ani.

„Ieri a fost ultima zi de depunere a proiectelor, începe etapa de evaluare. În 2021, au fost depuse 36 de proiecte pentru finanțare prin Legea 350/2005, cu o sumă totală alocată de 1 milion de lei. În 2024, numărul proiectelor depuse a crescut semnificativ la 100, iar suma alocată s-a dublat la 2 milioane de lei.

Această creștere arată o implicare tot mai mare a societății civile în comunitatea locală, precum și o deschidere mai mare din partea autorităților publice de a sprijini inițiativele ONG-urilor. Suntem încântați să vedem o creștere semnificativă a interesului ONG-urilor din Iași pentru finanțare. Sprijinirea societății civile este o prioritate pentru noi, iar această creștere demonstrează că suntem pe drumul cel bun. Felicit toate ONG-urile care s-au implicat în proiecte pentru a îmbunătăți viața comunității din județul Iași.

Proiectele finanțate prin Legea 350/2005 acoperă o gamă largă de domenii și anume: siguranţa cetăţeanului şi ordine publică, educaţie, tineret, social, promovare turistică, protecţia mediului, sportul de performanţă și sportul de masă”, a spus Costel Alexe, preșdintele CJ Iași.

sursă: Costel Alexe, Facebook

Articolul Finanțările Consiliului Județean Iași pentru organizațiile non-guvernamentale au crescut semnificativ în ultimii ani apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment