Timiș: proiectul pentru noua școală verde din Ghiroda este pe lista intermediară de finanțare prin PNRR – investiție de 85 milioane lei

Timiș: proiectul pentru noua școală verde din Ghiroda este pe lista intermediară de finanțare prin PNRR – investiție de 85 milioane leiStănușoiu Ionuț, primarul comunei Ghiroda, a anunțat faptul că proiectul pentru realizarea unei școli noi verzi se află pe lista intermediară de finanțare prin PNRR. Investiția are o valoare de 85 milioane lei.

„Proiectul, depus în luna iulie a anului trecut, are ca scop construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi. Școala va fi situată în zona de după pod a Ghirodei, unde se înregistrează o creștere demografică accelerată, în aproprierea bazinului de înot și a viitorului campus al Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș”.

Prin această cerere de finanțare, a fost solicitată suma de 85.081.599,50 lei, din care aproximativ 8 milioane de euro sunt cheltuieli eligibile finanțate din fonduri europene. Această sumă va asigura construirea unei școli la standarde înalte de eficiență energetică, cu utilizarea maximă a luminii naturale și a ventilației, cu posibilitatea de reducere a costurilor de funcționare cu până la 40%”, a transmis Stănușoiu Ionuț.

„Școala Verde este un proiect ambițios, care vizează producerea de schimbări reale prin investiții masive în educație. Astfel, contribuim la modelarea unui viitor mai promițător pentru comunitatea noastră, oferind resurse și facilități educaționale de înaltă calitate care să stimuleze excelența în învățare”, a adăugat edilul liberal.

Sursa: Stănușoiu Ionuț

Articolul Timiș: proiectul pentru noua școală verde din Ghiroda este pe lista intermediară de finanțare prin PNRR – investiție de 85 milioane lei apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment