CJ Sibiu: Încă 13 microbuze hibrid pentru școlile din județ în valoare de 15 milioane de lei

CJ Sibiu: Încă 13 microbuze hibrid pentru școlile din județ în valoare de 15 milioane de leiA fost semnat contractul de finanțare în valoare de 15 milioane de lei cu Administrația Fondului de Mediu pentru achiziția a încă 13 microbuze școlare destinate școlilor din județul Sibiu.

Acestea se vor adăuga celor 56 de microbuze școlare electrice deja obținute de CJ Sibiu din fondurile nerambursabile gestionate de Ministerul Educației prin PNRR, și pentru care în momentul de față se derulează procedura de semnare a contractului pentru achiziția de microbuze tip 8 + 1 locuri, iar pentru cele de tip 16+1 locuri, estimăm că se va finaliza procedura în aproximativ o lună.

Siguranța copiilor, mai puține emisii de carbon, dar și costuri reduse pe termen lung sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le au microbuzele din noua generație. Fie că vorbim de microbuze hibrid sau electrice, acestea vor contribui la tranziția către un mediu mai curat, mai verde și mai sănătos.

În plus, prin această nouă oportunitate vom reuși să completăm pentru și mai multe comunități nevoia de  transport școlar, iar astfel,  sper că vom avea cât mai puțini copii care vor abandona școala.

Așadar, celor aproape 36 de milioane de lei, obținuți prin PNRR,  li se adaugă alte 15 milioane prin AFM pentru achiziția de microbuze pentru școlile din județul Sibiu.

Microbuzele care urmează a fi achiziționate de Consiliul Județean Sibiu vor fi alocate școlilor din județ în funcție de numărul de elevi și de distanța pe care aceștia trebuie să o parcurgă de acasă până la unitatea de învățământ.

Sursa: danielacimpean.ro

Articolul CJ Sibiu: Încă 13 microbuze hibrid pentru școlile din județ în valoare de 15 milioane de lei apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment