Mircea Fechet: SUMAL va beneficia de servicii de analiză în timp real, bazate pe inteligență artificială

Mircea Fechet: SUMAL va beneficia de servicii de analiză în timp real, bazate pe inteligență artificialăSUMAL va beneficia de servicii de analiză în timp real, bazate pe inteligență artificialăm, conform anunțului făcut de Mircea Fechet, ministrul liberal al Mediului, Apelor și Pădurilor.

„Continuăm să ne protejăm pădurile, cu cele mai moderne tehnologii pe care le avem la dispoziție. În acest fel, nimeni nu-și va mai permite să încarce orice în SUMAL, pentru că fiecare informație va fi verificată cu instrumente moderne. Am prezentat astăzi rezultatele unui proiect pilot de analiză avansată a datelor disponibile în aplicația SUMAL 2.0 pentru luna noiembrie 2023.

Aceste rezultate ne-au condus spre prima concluzie și prima acțiune. Vom pregăti achiziția de servicii de analiză în timp real bazată pe inteligență artificială a fiecărui transport în parte declarat în SUMAL. În legătură cu vulnerabilităţile care astăzi există, dar şi pentru că ne pregătim să supraveghem pădurea cu tehnologii avansate – hărţi satelitare, camere de supraveghere video şi tehnologia LiDAR – am decis, alături de colegii de la STS, să începem dezvoltarea versiunii SUMAL 3.0.

Ne dorim ca SUMAL 3.0 să elimine orice vulnerabilitate constatată şi să pregătească aplicaţia pentru viitoarele tehnologii inovative şi noile cerinţe operaţionale. Chiar astăzi vom pune în consultare publică textul Ordonanţei de Urgenţă pentru dezvoltarea noii versiuni. Este important să precizăm că noua versiune nu înseamnă, ca şi în cazul sistemului SUMAL 2.0, o variantă construită de la zero, ci vom implementa o arhitectură informatică adaptată, cu tehnologie la zi”, a transmis Micea Fechet, ministrul liberal al Mediului, Apelor și Pădurilor.

sursă: Mircea Fechet, Facebook

Articolul Mircea Fechet: SUMAL va beneficia de servicii de analiză în timp real, bazate pe inteligență artificială apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment