Raportul europarlamentarului PNL, Siegfried Mureșan, care aduce 4,8 miliarde de euro pentru sprijinirea Ucraina și fonduri suplimentare pentru întărirea siguranței în UE, a fost votat în Parlamentul European

Raportul europarlamentarului PNL, Siegfried Mureșan, care aduce 4,8 miliarde de euro pentru sprijinirea Ucraina și fonduri suplimentare pentru întărirea siguranței în UE, a fost votat în Parlamentul EuropeanRaportul europarlamentarului PNL, Siegfried Mureșan, care aduce 4,8 miliarde de euro pentru sprijinirea Ucraina și fonduri suplimentare pentru întărirea siguranței în UE, a fost votat în Parlamentul European.

Comisia pentru bugete din Parlamentul European tocmai a adoptat raportul meu privind rectificarea Bugetului Uniunii Europene pentru anul 2024. Ca negociator-șef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene din 2024, am solicitat astăzi votul colegilor din Comisia pentru bugete pe prima propunere de rectificare a bugetului anual al UE.

Prin revizuirea Cadrului Financiar Multianual (CFM) 2021 – 2027, aprobată în luna februarie, am decis să alocăm mai multe fonduri pentru noile priorități ale Uniunii Europene: protecția securității externe, siguranța și apărarea în interiorul UE, precum și pentru crearea Facilității pentru Ucraina în valoare de 50 de miliarde de euro.

Proiectul de rectificare a Bugetului UE 2024, votat astăzi, cuprinde modificările bugetare anuale ca urmarea a revizuirii CFM. Mă refer, în primul rând, la alocarea a 4,8 miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei. Această sumă reprezintă alocarea anuală din componenta de fonduri nerambursabile a facilității de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina. Rectificarea mai cuprinde, totodată, o alocare de 376 de milioane de euro către Fondul European de Apărare, ca parte a Platformei „STEP” care încurajează investițiile în industriile strategice ale Uniunii Europene.

Aceste alocări nu au putut fi incluse de la început în Bugetul UE 2024 pe care l-am votat anul trecut fiindcă nu existau suficiente resurse de finanțare în forma inițială a Cadrului Financiar Multianual (CFM) al UE pe baza căruia se adoptă bugetele anuale. Forma inițială a CFM a fost votată în 2020, înainte de apariția noilor priorități europene cauzate în mare parte de războiul declanșat de Rusia în Ucraina. De aceea a fost nevoie de revizuirea CFM, care a fost adoptată în februarie, la trei luni după adoptarea bugetului anual.

După votul de astăzi, raportul va fi adoptat pe 25 aprilie, în ultima sesiune plenară a Parlamentului European din actuala legislatură. Mă bucur că voi reuși să obțin un vot final pe această rectificare înainte de începerea campaniei pentru alegerile europene. Ne asigurăm, în felul acesta, că banii ajung cât mai repede acolo unde este nevoie de ei”, a transmis Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL.

sursă: Siegfried Mureșan, Facebook

Articolul Raportul europarlamentarului PNL, Siegfried Mureșan, care aduce 4,8 miliarde de euro pentru sprijinirea Ucraina și fonduri suplimentare pentru întărirea siguranței în UE, a fost votat în Parlamentul European apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment