Ministrul Marcel Boloș a prezentat calendarul schemei de ajutor de stat pentru investiții majore

Ministrul Marcel Boloș a prezentat calendarul schemei de ajutor de stat pentru investiții majoreMarcel Boloș, ministrul Finanțelor, a prezentat calendarul schemei de ajutor de stat pentru investiții majore.

„După cum știți, am pregătit pentru antreprenori o schemă de ajutor de stat în valoare de 2,25 miliarde lei pentru investiții majore în industriile cu tradiţie din România. Schema a fost primită ca un semnal clar din partea Guvernului că susținem și încurajăm dezvoltarea și inovația. Am apărut și multe întrebări cu privire la implementarea practică a schemei, inclusiv procesul de aplicare, calendar și criteriile de selecție.

Tocmai de aceea, pentru a ne asigura că schema se implementează transparent și predictibil, am creionat cu echipa un calendar estimativ cu următoarele etape, care arată așa:

26 aprilie – Publicăm Ghidul Solicitantului;

29 aprilie – 26 iulie – Perioada în care antreprenorii pot să își pregătească documentația și să ceară asistență din partea MF;

26 iulie – 6 septembrie – Sesiunea de înregistrare a cererilor de acord pentru finanțare;

15 octombrie – Începem să semnăm acordurile pentru cererile care respectă criteriile de eligibilitate ale schemei.

Toate informațiile vor fi publicate pe site-ul MF. Reamintesc faptul că este o schemă de ajutor de stat pentru investiții de minim 50 milioane lei, pentru cheltuieli precum realizarea de construcții, achiziție de echipamente și active necorporale, iar activele aferente investiției trebuie să fie noi”, a transmis Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.

sursă: Marcel Boloș, Facebook

Articolul Ministrul Marcel Boloș a prezentat calendarul schemei de ajutor de stat pentru investiții majore apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment