Europarlamentarul Dan Motreanu: Partidul Popular European este și va rămâne apărătorul fermierilor și al comunităților rurale

Europarlamentarul Dan Motreanu: Partidul Popular European este și va rămâne apărătorul fermierilor și al comunităților ruraleDan Motreanu, europarlamentarul PNL, anunță că PPE susține creșterea veniturilor agricultorilor, majorarea sumelor alocate de UE pentru agricultură, distribuția corectă a banilor între țările membre, sprijinirea tinerilor fermieri.

,,Susținem majorarea bugetului alocat pentru Politica Agricolă Comună (PAC). În ciuda multiplelor crize, fermierii asigură siguranța alimentară a UE. Au nevoie mai mult ca oricând de sprijinul nostru!

Vrem creșterea sprijinului pentru tinerii fermieri pentru a asigura reînnoirea generațională. Am obținut deja majorarea alocărilor pentru tinerii fermieri cu 20 de milioane de euro prin bugetul UE pe anul 2024.

PPE susține distribuția echitabilă a banilor din PAC între țărilor UE. Parlamentul European a aprobat propunerea privind egalizarea subvențiilor PAC în toate statele membre. În acest fel, sumele acordate fermierilor români ar urma să crească și să fie cât mai apropiate de cele din statele din vestul si sudul Europei. M-am numărat printre inițiatorii propunerii și am avut sprijinul PPE.

Fermierii trebuie să primească un preț echitabil pentru munca lor și să nu mai fie dezavantajați în relația cu marile companii comerciale. Directiva de abordare a practicilor comerciale neloiale din lanțul de aprovizionare cu alimente a fost aprobată cu sprijinul PPE. Printre practicile comerciale interzise se numără: plăţile întârziate în cazul produselor perisabile, anulările în ultimul minut ale comenzilor, modificările unilaterale sau retroactive ale contractelor sau refuzul contractelor scrise.”,declară europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Articolul Europarlamentarul Dan Motreanu: Partidul Popular European este și va rămâne apărătorul fermierilor și al comunităților rurale apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment