PNL Tulcea are 32 de noi candidați la primării la alegerile din Iunie

PNL Tulcea are 32 de noi candidați la primării la alegerile din IunieOrganizaţia judeţeană a PNL Tulcea anunță că a închis seria conferinţelor organizate pentru a-i prezenta pe candidaţii la primăriile la alegerile locale din luna iunie.

Au fost prezentaţi Carmen Luiza Mocanu – Beştepe, Gabriela Enache – Topolog, Ştefana Strejoiu – Mihai Bravu, Silviu Popa – Isaccea, Ghiocel Pindic – C.A. Rosetti, Claudiu Cristian Conţolencu – Crişan, Daniel Netotea – Mahmudia, Dragoş Cladiade – Sfântu Gheorghe, Victor Gondrea – Jurilovca, Sterică Paşata – Beidaud şi Ion Vlăduţa – Horia.

Primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, a subliniat importanţa sprijinului între colegii din echipă.

„Atunci când poţi să ajuţi şi să nu faci rău, este un lucru extraordinar, pentru că un rău poate fi făcut foarte uşor. Eu şi colegii mei am răspuns la nişte apeluri simple, de exemplu în a facilita copiii din Tulcea sau Jijila, când au vizitat Parlamentul, sau când au trebuit să treacă graniţa, până la a obţine finanţări pentru gaz metan la Luncaviţa, unde un rol esenţial l-a avut George Şişcu, la Tulcea, Babadag sau în alte părţi. Asta înseamnă sprijin, atunci când există oportunităţi de a sprijini. În echipa noastră întotdeauna a fost o deschidere care a făcut ca prin vorba bună şi critica constructivă să se nască lucruri frumoase. Acolo unde există doar unul care vorbeşte, iar ceilalţi tac, înghit în sec şi execută, se întâmplă ca în istorie, iar când cade conducătorul suprem, lumea se eliberează şi abia atunci spun cât de greu le-a fost să aibă gura închisă atâta timp. Noi le dorim tuturor colegilor noştri succes şi să poarte un dialog permanent cu cetăţenii”, a declarat Ştefan Ilie.

Şi George Şişcu, candidat la preşedinţia CJ Tulcea, a subliniat importanţa sprijinului echipei.

„Primarii ştiu că atunci când au apelat la mine am fost prompt în a-i sprijini. Eu şi cu Michael suntem cei mai harnici parlamentari din acest judeţ, şi am sprijinit ori de câte ori am fost solicitaţi. Eu sunt parlamentarul care s-a dus la gară, a luat un primar de la tren, s-a dus la minister, primarul a semnat un contract la Ministerul Dezvoltării, şi am dus-o înapoi la gară ca să prindă trenul, pentru că avea un program foarte încărcat. Demersurile pe care le poate face un parlamentar în relaţiile cu ministerele şi agenţiile centrale sunt de mare ajutor primarilor. Eu vreau să-i asigur că vor avea şi ca preşedinte al CJ un om cu care se pot întâlni, cu care pot vorbi. Privesc şi gândesc la acel scaun de la CJ nu ca la un jilţ, eu nu vreau să fiu nici rege, nici împărat şi nici faraon, eu vreau să fiu preşedintele unui CJ unde primarii să găsească întotdeauna sprijin. Nu va fi nimeni tratat preferenţial. Nu voi face din niciun coleg de-al meu un prinţişor pe care să-l sprijin care să-mi ducă mai departe moştenirea când voi renunţa la politică. Şi primarii de la PSD ştiu că au în mine un om cu care pot lucra. Mi-a părut rău când am văzut la lansarea primarilor PSD cuvintele domnului Teodorescu <<Fraţilor să fim uniţi, vom fi atacaţi>>. Să prevesteşti o apocalipsă de genul acesta nu cred că-şi avea rostul. Noi suntem oameni educaţi, civilizaţi, nu atacăm. Dacă ei consideră că unele vorbe îi deranjează, sunt oricând dispus să le răspund, pentru că nu acesta este modul în care vom face noi campanie, cum a fost prezentat. Nu suntem oamenii aceia care să jignim, să atacăm. Eu sunt omul unei echipe, bazat pe experienţa pe care am căpătat-o în aceşti ani”, a declarat George Şişcu.

Vicepreşedintele PNL, Alexandru Filip, a subliniat că în judeţul Tulcea există un potenţial turistic imens, dar care nu este exploatat.

„Eu îmi pun toată speranţa că 9 iunie poate fi ziua în care administraţiile locale, dar mai ales administraţia judeţeană vor deveni şi mai liberale. De asemenea, îmi pun toată speranţa că 9 iunie poate însemna ziua în care vom reseta cu adevărat turismul tulcean. Există un potenţial imens care în continuarea nu este exploatat. Ca idee, judeţul Constanţa are de 10 ori mai mulţi turişti decât judeţul Tulcea. Ce au ei şi nu avem noi? Eu cred că potenţialul din Tulcea este mai mare decât cel din Constanţa, să mai zic de Delta Dunării? Sunt ferm convins că vom reuşi să rescriem povestea turismului din Tulcea şi vom pune cu adevărat Tulcea pe harta turismului românesc, dar şi al turismului internaţional”, a declarat Alexandru Filip.

În intervenţiile lor, candidaţii s-au prezentat şi au vorbit despre ce planuri de viitor au pentru comunităţile lor, exprimându-şi încrederea că vor câştiga alegerile de pe data de 9 iunie.

Carmen Luiza Mocanu – candidat pentru Primăria Beştepe: „Sunt economist de profesie, absolventă a unui master în Administraţia Publică Europeană şi am 18 ani de antreprenoriat. De doi ani sunt viceprimarul localităţii Beştepe. M-am familiarizat în acest timp cu administraţia publică locală. Împreună cu aparatul de specialitate din primărie am depus mai multe proiecte, unele dintre ele sunt finalizate, iar altele în curs de implementare. Candidez pentru că sunt un om harnic, muncitor şi determinat. Consider că Beştepe are un imens potenţial turistic. Mi-aş dori ca şi Beştepe să fie un imens şantier pentru că acest lucru va da o valoare în plus în scurt timp”.

Gabriela Enache – candidat pentru Primăria Topolog: „Nu am experienţă în administraţie. Sunt doar la primul mandat de consilier în comuna Topolog, în care nu a fost niciodată o administraţie liberală. Ca urmare, am decis cu colegii mei mai experimentaţi, dar şi tineri, să ne implicăm, pentru că noi considerăm că întotdeauna este loc de mai bine”.

Ştefana Strejoiu – candidat pentru Primăria Mihai Bravu: „Sunt de profesie profesor. Comunitatea este destul de săracă la Mihai Bravu. Alături de echipa PNL, vrem să aducem mai multă bucurie copiilor, dar şi comunităţii, tehnologie şi nu în ultimul rând educaţie. Deşi suntem săraci, vrem să ne ridicăm prin educaţie”.

Silviu Popa, candidat pentru Primăria Isaccea: „Deţin funcţia de citymanager a oraşului Isaccea. Funcţia pe care o deţin m-a făcut să iau legătura cu oamenii din localitate şi simt că lumea vrea un nou început. De aceea am ales să candidez la această funcţie şi vreau cu tot dinadinsul să reuşim împreună cu echipa pe care o am, să pun pe harta liberală oraşul Isaccea”.

Ghiocel Pindic, candidat la Primăria C.A. Rosetti: „Am avut patru ani funcţia de viceprimar şi în 2016-2020 am fost primar. A fost un mandat bunicel, am avut o experienţă ca primar bună. Mă bucur de ceea ce am făcut în acea perioadă, pentru că numărul de proiecte europene obţinute şi sumele obţinute sunt importante. Avem un mic regret, pentru că o parte din aceste proiecte nu s-au definitivat nici până acum şi problemele pe care le-am avut, inclusiv de când a început războiul din Ucraina, m-au determinat să candidez din nou”.

Claudiu Cristian Conţolencu, candidat la Primăria Crişan: „La bază sunt pescar şi crescător de animale, iar de ceva timp facem şi turism. Candidez pentru a doua oară la primăria comunei Crişan. Suntem o zonă destul de izolată. Principalele surse de venit sunt pescuitul, creşterea animalelor şi turismul. Făcându-le pe toate trei, bănuiesc că cunosc aproape toate problemele localnicilor din comună”.

Daniel Netotea, candidat la Primăria Mahmudia: „Este un privilegiu să fiu astăzi aici. Am o experienţă de peste 20 de ani la Cariera de Calcar din comuna Mahmudia, unde am coordonat echipe de specialişti alături de oamenii din comunele învecinate, înţelegându-le problemele şi nevoile acestora, motiv pentru care candidez la funcţia de primar”.

Dragoş Cladiade, candidat la Primăria Sfântu Gheorghe: „Sunt pescar, pădurar, fermier şi antreprenor. Vreau să fac ceva în comuna mea şi sper să pornesc cu dreptul. Sper ca locuitorii să mă aleagă şi să facem din comuna Sfântu Gheorghe un sat turistic, să fim mândri de acest lucru. Comuna Sfântu Gheorghe a fost un sat pescăresc, iar acum ne dorim să devină un sat turistic”.

Victor Gondrea, candidat la Primăria Jurilovca: „Cunosc foarte bine comuna, oamenii din localitate şi problemele lor. Discut cu oamenii în fiecare zi, sunt probleme în Jurilovca cu toate că domnul primar actual se laudă că are o susţinere de 87%, problemele există. Vom încerca să facem o figură frumoasă, să obţinem un scor onorabil, nu va fi uşor, dar nu puteam să-l lăsăm pe domnul primar Eugen să nu aibă contracandidat”.

Sterică Paşata, candidat la Primăria Beidaud: „La vârsta de 39 ani am candidat pentru funcţia de primar în 2004 şi am reuşit să ies viceprimar. Tot ce s-a făcut în comuna Beidaud s-a făcut numai cu echipă liberală”.

Ion Vlăduţa, candidat la Primăria Horia: „Fac parte din comuna cu bune şi cu rele Horia. O să încercăm să mai facem şi ce nu s-a făcut şi urez tuturor succes”.

La eveniment au fost prezenţi şi deputatul Michael Gudu, viceprimarul municipiului Tulcea – George Şinghi, preşedinta OFL Tulcea – Doina Săcui, primarul comunei Valea Teilor – Violeta Andrei, consilierul local – Ana Elena Mergeani, primarul comunei Jijila –  Costică Deacu, primarul comunei Dăeni – Marian – Mihăiţă Gherghişan,  vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea – Mihai Huleni, primarul comunei Ciucurova – Marin Şerban şi primarul comunei Hamcearca – Ion Acceleanu.

La alegerile din 9 iunie, Organizaţia judeţeană a PNL Tulcea participă cu 32 de noi candidaţi pentru funcţiile de primar în localităţile din judeţ.

Sursa: ziaruldelta.ro

Articolul PNL Tulcea are 32 de noi candidați la primării la alegerile din Iunie apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment