Ministra Ligia Deca a participat la prezentarea raportului național al Studiului privind Educația Civică și pentru Cetățenie 2022

Ministra Ligia Deca a participat la prezentarea raportului național al Studiului privind Educația Civică și pentru Cetățenie 2022Ligia Deca, ministra liberală a Educației, a participat la prezentarea raportului național al Studiului privind Educația Civică și pentru Cetățenie 2022, studiu internațional desfășurat în România de Laboratorul de Testare Educațională al Universității din București.

„Conform raportului, cei mai mulți elevi din România participă la alegerea reprezentanților clasei lor, fac voluntariat, sunt preocupați de protecția mediului și au un sentiment puternic de apartenență europeană.

Într-o societate amenințată de propagarea rapidă a știrilor false, radicalizare, conflicte violente și schimbări climatice, tinerii trebuie să fie pregătiți să aplice principiile democrației în situații dificile și neașteptate. E responsabilitatea noastră să stimulăm gândirea civică și să cultivăm democrația în fiecare clasă și școală!

Istoria țării noastre nu ne permite să subestimăm importanța educației pentru democrație! De aceea, am susținut și voi susține în continuare atât studiile, cât și politicile sau programele de educație civică! Felicitări Universității București pentru organizarea evenimentului”, a transmis Ligia Deca, ministra liberală a Educației.

sursă: Ligia Deca, Facebook

Articolul Ministra Ligia Deca a participat la prezentarea raportului național al Studiului privind Educația Civică și pentru Cetățenie 2022 apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment